вівторок, 7 квітня 2015 р.

«З вірою і надією»

                                                                   

Під такою назвою сьогодні 07 квітня 2015 року у Державному архіві  Тернопільської області відкрилася виставка присвячена світлому Христовому Воскресінню.

Виставка складається з двох частин: дерев’яної ікони у неовізантійському стилі іконописця Володимира Шерстія та фоторобіт зображень храмів Тернопілля фотомайстра та волонтера Ігоря Крочака. Виставку відкрила заступник директора державного архіву Тернопільської області Оксана Савчин. Вона зазначила, що колектив архіву таким починанням як сьогоднішня експозиція утверджує християнські і культурні цінності Українського народу, у нелегкий воєнний час.










Особливістю цьогорічної виставки, а архів у співпраці з заслуженим народним майстром іконопису проводить такі виставки уже вп'яте, є те що на виставці представлена ікона Матері Божої Невтомної Помочі що осв'ячена  на фронті у одному з підрозділів 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Туркестансько-Закарпатської двічі  Червонопрапорної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, яка героїчно тримала оборону на Дебальцівському виступі зимою 2015 року. Адже  Володимир Шерстій з початком бойових дій на Донбасі неодноразово бував там з волонтерською допомогою для наших бійців.





Фоторепортаж з події освячення ікони у зоні АТО також представлений на стендах. Володимира Шерстія з відкриттям виставки прийшли привітати друзі волонтери та митці. Виставка діятиме впродовж квітня.

Фото Крочака Ігоря

Немає коментарів:

Дописати коментар