суботу, 16 лютого 2019 р.

Сергій Притула: Люди!!! Так не можна!!!

Днями моя добра знайома Ірма Вітовська-Ванца виставила дуже зрозумілий мені пост. Справа в тому, що Ірма підтримала одного з кандидатів у Президенти. У коментарях до її дописів у ФБ посипалось, цитуючи саму Ірму:

«Сук@,зрадниця,агентка,брехлива,соска,дура,продаласьзагрошіканфєтизванієкрісломіністра,бл@дь…і ще багато «приємних» слів.»
Ірма у своєму пості обурилась. І я солідарний з нею. Якого біса?!! Якого, панове?!!!

Ти за Колю, я за Галю! Ну і?!!! В чому проблема?! Невже ми не можемо висловлювати свої політичні вподобання без приниження опонентів?!! Ну ми ж можемо просто говорити: «Я за Васю»! Але нііііііііііі… ми маємо обов’язково сказати: «Я за Васю, а ті хто за Толіка – це дебіли»!!!

Я неодноразово писав у своїх постах про те, що культура спілкування наших громадян у соцмережах лежить нижче плінтуса. Я неодноразово бачив це у коментарях під своїми постами. І я зараз не про ботоферми.
Люди!!!!! Так не можна!!!!

МАЄ БУТИ ПОВАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Повага до думки опонента!

Дідько забирай! За що розпинаєте одне одного?!! Юліні Петіних. Петіни Вовиних. Вовині Петіних. А за кожним з цих імен стоять мільйони людей!! Мільйони!!! Яким далі жити в одній країні!

При чому люди в основній своїй масі геть зовсім не послідовні у своїй ненависті. Не вірите? Ну, дивіться… Ви масово цитуєте слова Кузьми про те, що та «пиз…та у Верховній Раді має бути стріляна і пиждж…на»! Ставите під цією цитатою лайки і шерите! Круто!!! Ну бо ж якісь інопланетяни нам цю Верховну Раду принесли, а не ми її вибрали!!! Чуєте, зайчики, які то все лайкають і шерять… А чого ж ви не штурмуєте тюрму, де сидить Надя Савченко?! Вона ж збиралась зробити все, що заповідав кумир!!! Підірвати к «єбє…ям» парламентську залу і добивати гранатами і з калашів. Ну?!!!! Все, як чоловік казав!!! Будете голосувати за Надю?!! Вона ж чітко виконує заповіт Андрія!!!

Паяци ви!!

Що найсмішніше, що половина з тих, хто зараз захоплюється Кузьмою, вже забули, як обливали його брудом під час Помаранчевої революції за підтримку «ПР» і Яника!

Наше суспільство далеко не безнадійне, але має хронічні вади. Занадто багато людей у яких є дві системи координат думок: їх і неправильна! Всі хто не розділяє їх точку зору – вороги. Право на помилку? Забудь!!!
Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. А критикують, зазвичай, ті, хто якраз нічого не робить. Бо це дуже зручно. Критикувати.

Виставив звіт по освоєнню коштів на Армію – купив не те, купив не тим, «лучше б детям помог»!

Мій друг, закарпатський журналіст, оприлюднив відео, на якому словацький митник вимагав у нього невеличкий хабар. «На кавічку», себто на каву. Мовляв, традиція така. Після того, як відео з*явилось у мережі – скандал на рівні профільного міністерства у Словаччині. Міністр робить спеціальне звернення. Перевірки їдуть на митницю. А у мого друга під відео коментар «Ну і? Подумаєш. А з нашими митниками таке відео виставити слабо?».

В Тернополі мерія виділяє кожного року певну суму з бюджету для реалізації грантових проектів. Представники громадських організацій, які претендують на ці кошти влаштовують такі срачі в коментарях під постами один одного, що незрозуміло, як вони потім по вулиці ходять (місто маленьке, зустрітись в реалі можна швидше ніж в онлайні).

Ми маємо навчитись спілкуватись без хамства незважаючи на розбіжності поглядів. Ми маємо давати один одному шанс на помилку і маємо вміти визнавати свої помилки.

Ну от, приміром, я. Був проти мовних квот на радіо. Власне, не так проти квот (поправочка), як проти методів, якими ці квоти насаджувались. Вони вводились без врахування інтересів людей, які рулили в той момент радіоринком і теж були не проти квотування, але вимагали прислухатись до них. Я БУВ НЕПРАВИЙ, бо реально вважав, що радіо-лоббі обійде квоти просто доставивши по 1-2 пісні ОЕ чи Бумбоксу на годину і таким чином в ефірі нічого не зміниться. Квоти будуть, але молодим гуртам це не допоможе. І перших кілька місяців так і було. А потім… потім музичні редактори почали шукати, кого б то ще поставити в ефір. І тут, до речі, пригодився і Національний відбір на Євробачення. Хто б що не казав про Костю Меладзе, але він відкрив широкому глядачеві великі і смачні гурти: «Сальто Назад», «Пані Вальковська», «Вів*єн Морт» тощо. Зрештою, квоти квотами, а мовне питання – це ще й територія держбезпеки і подальшої самоідентифікації нації. Тому, визнаю, що мої опоненти були в більшій мірі праві, аніж я.

Так, я помилився. І? І що? Я від того став поганим громадянином? Ворогом країни?

В часи, коли ця тема мусолилась у соцмережах, я вислухав десь приблизно те ж саме, що зараз Ірма, яка просто наважилась вголос заявити про підтримку одного з кандидатів у Президенти і, що головне, зрозумілою мовою аргументувала свою позицію. Я тоді дізнався, що я «г@ндон, що працюю на жи..вському каналі і що я «псевдопатріот», який піариться на АТО, а реально «московська консерва». Місцями навіть зачіпалась моя сім’я і моя дружина. Мою маму примудрялись обзивати в контексті зачаття мене. Це був просто якийсь фестиваль невігластва, до якого долучались як аноніми з фейкових сторінок, так і відомі в країні лідери громадської думки!

І от на фоні тисяч ваших коментарів під моїми постами і листами в особисті повідомлення, де ви писали мені «йди в Президенти», я кожного разу ловив себе на думці: скільки з вас харкнуть в мій бік, коли зі всіх каналів вам будуть розказувати, що я родич Хомутинника і балотуюсь за його гроші)), скільки з вас будуть смакувати мої «скелети з шафи» 10-15-річної давності, скільки моя родина буде змушена вислуховувати про мене і про себе лайна, яке хтось щедро накидатиме на вентилятори по всій країні?!!

З вашого дозволу, я поки трішки почекаю, поки це суспільство, яке наразі нагадує неврівноваженого підлітка, переживе «перехідний вік» і хоч трохи буде нагадувати вихованого молодого чоловіка, який не сякається на тролейбусній зупинці і не матюкається в присутності дітей.

Дякую за увагу.

Сергій Притула 
Сергій Притула - офіційна сторінка

74 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Ну уж если мы пишем про то , что наше общество сегодня нагадуе хлопчика в переходном возврасте , то надо начинать с нашего президента, он точно ведёт себя как хлопчик -мажор , которому всё дозволено и срывать шапки и крутить носы и безцеремонно хлопать по плечу и т.д. Вот и надо начинать переменны с президента, может тогда и общество поумнеет!

      Видалити
  2. ++. Реально: дійсно, що перед ним, як оцінювати когось, треба поглянути в дзеркало. Тільки я особисто проти експериментів над державою.

    ВідповістиВидалити
  3. Сергій Притула як завжди СУПЕР!

    ВідповістиВидалити
  4. Підписуюсь під кожним словом!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Да,Сергей,вы правы,культуры нет,народ хочет распятия.Это от ненависти.

    ВідповістиВидалити
  6. Його в президенти а Соколову Яніну в прем'єри.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сергій в пості написав свою думку про це)теж будуть коменти типу"комік з варятів" преться в президенти

      Видалити
  7. Ми всі тепер забули про великий піст, обливаємо один одного брудом, не стримуючи емоцій, не добираючи слів... А життя продовжується, плоди будем збирати пізніше!

    ВідповістиВидалити
  8. Уже пізно, навіть якби й схаменулися (у що мало віриться) бо багато хто уже прийняв на свою адресу сумнозвісне "дебіл" і т.д. і вже навмисно проголосує проти тих, які його так обзивали.

    Аргумент про можливу втрату країни не спрацює, тому, що нікому не потрібна країна у якій він дебіл. Бажання нормальної людини не бути дебілом стоїть вище ніж зберегти країну.

    ВідповістиВидалити
  9. Ппідтримую. Потрібно бути людиною за будь яких обставин.

    ВідповістиВидалити
  10. Оооо якраз в тему а то справді ці вибори більше похожі на обси... Одтн одного...вжеб швичи закінчилися

    ВідповістиВидалити
  11. Тут все вірно сказано.ПІДТРИМУЮ!

    ВідповістиВидалити
  12. Самі кандидати в президенти обливають один одного поганими словами,а це ж еліта- приклад для для когось з нас...
    І Кузьма теж просто висловив свою думку -хтось за, хтось проти
    Люди словесно показують що ми теж небайдужі до процесів які відбуваються в нашій країні ,а дії були, будуть- зраджують просто нас-людей

    ВідповістиВидалити
  13. скрізь одна агресія,кожен вважає себе правим на 100%
    хочеться вже спокою

    ВідповістиВидалити
  14. Правильно написано. Чітко і ясно. Шкода що не політиком. Нам таких політиків, ой як бракує!

    ВідповістиВидалити
  15. Ох, Сережа, ваши слова-как мёд в уши!)
    Жаль только , что народ наш предпочитает другую субстанцию((((
    Надеюсь, это пройдёт ...и году так к 2126-му мы все станем более толерантны друг к другу��

    ВідповістиВидалити
  16. Правильного вибору не існує ,є тільки зроблений вибір і його наслідки

    ВідповістиВидалити
  17. Притула, ти не правий! Я б за тебе голосував!

    ВідповістиВидалити
  18. Все так... Вот только, я уверен, 4 из 5 таких оголтелых если не пишут посты под одной крышей, то из одной конторы точно! И без разницы КОГО они оскорбляют. Их задача разогнать машину ненависти и злобы внутри общества... Против Украины идет полномасштабная война. Информационная война. Многие ли из ваших ЛИЧНЫХ знакомых скатываются до оскорблений оппонента? Не думаю, а вот в соцсетях - 9-й вал чернухи...

    ВідповістиВидалити
  19. Стратегема 9. Наблюдать за огнём с противоположного берега.
    "Пусть в стане врага назревает разлад и растёт неотступно смута.
    Нужно держаться от этого вдалеке и ждать, когда наступит крах.
    Взаимные распри и взгляды, полные ненависти,
    Верный знак того, что враг сам себя погубит."
    Сунь Цзы. 5 век до Р.Х.
    Ничего не напоминает?

    ВідповістиВидалити
  20. Сергію, я з Вами цілком погоджуюсь... Але є ще одна проблема такого, це звичайна відсутність поваги один до одного, і відсутність поваги до іншої думки.... І це сумно, що за стільки років у всітогляді людей нічого не змінилося...

    ВідповістиВидалити
  21. Когда-то советский атташе в Праге спросил у чехов: "Зачем вам министерство водного транспорта, если у вас нет выхода к морю?". На что ему ответили:"Мы же не спрашиваем - зачем вам министерство культуры!"

    ВідповістиВидалити
  22. Молодець, правда, але є надія, ми це визнаєм...

    ВідповістиВидалити
  23. Молодец. Правду сказал. Уважаю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви хочете признатись що безкультурна людина і чех сказав правду. З ким ми живемо,біля вас і на мене подумають Василь Клинок.

      Видалити
  24. Так, це дуже ображає, але, чесно, кажучи, я в шоці, і не дуже розумію, як я буду жити поряд з людьми, які проголосували за зе!(((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Точно так, як і жили до цього. Якщо ви порядна людина, бруд до вас не причепиться. Ви маєте своє коло людей, котрі культивують інші цінності. Час усе перемеле і покаже, хто є хто. Шкода тільки втраченого шансу. Власне, його й не було цього разу.

      Видалити
  25. Сергію,ціную ваші слова!Просто в точку!
    Але гадаю,що наше населення не пройде цей "перехідний період",все залежить від вихованості і повазі один до одного.А в нашого народу нема ні одного ні іншого (((Хоча вірю,що колись все зміниться на краще.Але вже тепер стає страшно,до чого ж ми котимось....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наш народ самый талерантнный а
      Вы его грязью

      Видалити
  26. Сергію, погоджуюся з Вами на всі 100% !!! Щоправда дуже шкода, що нашому суспільству знадобиться ще не один десяток років щоби бути толерантним і дійсно демократичним!!!

    ВідповістиВидалити
  27. Сергій Ви молодець. Мені здається що люди які не вміють спілкуватися в соц.мережах, вони не грамотні буже мало читають. На них просто не треба звертати увагу. Я знаю коли ти напишеш щось гарно без образи а на тебе посиплються матюки то дуже образливою. Я просто стакими людьми стараються не спілкувати. Дякую Вам за пост.

    ВідповістиВидалити
  28. Ви молодець! І праві на 10000% як б так всі українці думали, жити було б простіше.

    ВідповістиВидалити
  29. Все правильно. Элементарное уважение может творить чудеса, а у нас люди как то обозлились, наверно от безнадеги.

    ВідповістиВидалити
  30. Молодець Притула! Підтримую на всі 100 відсотків!!!

    ВідповістиВидалити
  31. Вчасно i точно. Поважаю!

    ВідповістиВидалити
  32. Багато представників нашого народу хворіє на безкульиур'я... Страшно те, що це хронічне і спадкове захворювання. Напевно, дається в знаки суміш різних націй протягом історичного розвитку

    ВідповістиВидалити
  33. Накипіло,але ви праві Сергію!!!

    ВідповістиВидалити
  34. Дякую, приємно читати допис адекватної людини.Надіюсь,що таких багато.

    ВідповістиВидалити
  35. Почни з себе Притула. Всі бачили твої подвійні стандарти на відборі евробачення. Одним можна в Москві плясати, а ігші вороги після цього. Одних травиш за те що батьки в Криму живуть, а іншим можна. Гидко читати.

    ВідповістиВидалити
  36. "Ми маємо давати один одному шанс на помилку"- а це нічого,що помилка в даному випадку коштуватиме нам надто дорого? Під загрозою суверенітет країни і тут не до помилок. Тут або в Європу або в Росію.

    ВідповістиВидалити
  37. Мені похер чий ти родич. Я тебе знаю і вірю.

    ВідповістиВидалити
  38. Ви праві,сергію ,але не все безнадійно,я дискутувала з однокурсниками( вони лікарі) все без образ і всіляких поганих слів в мою адресу

    ВідповістиВидалити
  39. В своих юморесках Вы тоже переходите на высмеивание других, говорящих на других языках. Нужно еднати нацию, а не создавать разные полюса. А высмеивать других не таких как мы поощеряеться нашими политиками, только бы не объеденился народ и не спросил бы с них. Не приятно такое отношение ?, воспитывайте со своих программ толерантность, а не угодность власти.

    ВідповістиВидалити
  40. Не варто називати цілим суспільством тих, хто пише москальськими матюками коментарі в фейсбуках і т.д. То лиш маленька частинка того суспільства, переважно некультурна, бездіяльна, активна лиш "на папері", чи то в неті.

    ВідповістиВидалити
  41. Повністю згідна. У кожного є своя думка і своя позиція. Ніхто не знає що буде через рік і що скажуть про обраного президента. Можливо бруду буде ще більше.

    ВідповістиВидалити
  42. Сергію, все правильно Ви кажете. Про Кузьму даремно. Вибачте, це моя думка))))

    ВідповістиВидалити
  43. Сергію, Ви не праві. Бо то не громадяни, які мають "власну думку". То вороги. А який ворог нам потрібен? Мертвий. Вибачте, але це моя власна думка. За Порошенко. За Україну.

    ВідповістиВидалити
  44. Я завжди голосуватиму за Надію Савченко,воїн не винен ,коли Родіна стріляє у спину

    ВідповістиВидалити
  45. Все вірно, не треба ображати своїх опонентів, у кожного своя думка, посміялися з України, як з порноактриси, з Майданівців що беркути били ебонітовими палочками, з армії що кцпи сдвинули кордон, тож комусь смішно ж було реготали. А тут обізвали сцикуном, і вже ображаються.....

    ВідповістиВидалити
  46. Так, звичайно, МОЖНА, а інколи, й НА КОРИСТЬ помилятись... Просто, теперішня (цьогорічно-виборча (вибачте, за каламбур)) "ПОМИЛКА" має, на мою думку, ДУУУУЖЕ СТРАШНУ ЦІНУ!... :(((

    ВідповістиВидалити
  47. А Вы не задумывались ,КТО привёл людей к такому состоянию??? Вам просто не понять,что 90% населения влачит нищенское состояние,в отличии от Вас...вот ОН и звереет.....

    ВідповістиВидалити
  48. Я не поклонник Притулы С. Но в его словах есть истина!И как бы я к нему не относился - поддерживаю!

    ВідповістиВидалити
  49. как был прав Жванецкий: Простые люди -простые болячки: белая горячка и стригучий лишай. А вот как только человек поинтеллигентней... Сейчас какой то шабаш. А ведь прийдется протрезветь. Сергей, я очень б
    лагодарна за Ваш пост.

    ВідповістиВидалити
  50. Гарна обгрунтована промова.
    Я поважаю право вибору, хоча сам вибір інших мені може не подобатися. Проте це не означає, що потрібно скандалити та обливати людину брудом.
    Мудрість заключається в тому щоб донести іншій людині свої аргументи, які й будуть впливовим важелем під час того чи іншого вибору.
    Коли дівчина вибирає сукню, вона ж обмірковує з якими аксесуарами та взуттям буде його використовувати.
    І якщо їй подружка скаже, що ця сукня не для неї, то що треба зразу ж подружку вкрити матам чи брудними словами олити? То не буде вже дружби!!!
    Ходити в цій сукні чи ні вирішували лише Вам.
    Але вибір має бути свідомим, обґрунтованим, доречним та приносити результат.
    І це не залежно чи це сукня чи це кандидат в Президенти!!!

    ВідповістиВидалити
  51. Усiм повага за висловлення.Серега, ти молодець.

    ВідповістиВидалити