вівторок, 12 лютого 2019 р.

Брехня на крові-обличчя спецслужб Росії

Служба безпеки України оприлюднила чергові докази приховування владою РФ фактів масових втрат російських найманців позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою ПВК «Вагнер» на території інших країн. 
Рівно рік пройшов з часу, коли 07.02.2018 року внаслідок зухвалої атаки під час перемир’я на сили сирійської опозиції у районі Дейр-ез-Зору загинуло понад сто російських «їхтамнетів». Наявні в СБУ матеріали свідчать, що участь бійців «ПВК Вагнера» у цьому цинічному нападі безпосередньо оплатив російський бізнесмен та «кремлівський повар» Є.Пригожин. Дослівно, мовою оригіналу наявних в СБУ документів «ваша задача ‒ отжать нефтяной заводик за приличную премию». 
СБУ встановила та у жовтні минулого року оприлюднила список 206 російських найманців так званого «пригожинського наступу», більшість яких у 2014-2017 роках брала участь у терористичній діяльності на Донбасі. Крім цього СБУ провела спеціальні брифінги та оприлюднила низку інформаційних матеріалів 
https://www.youtube.com/watch?v=5LWW9xbX5b0, https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5175#.3Hz9IJ5c.dpbs, https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/5281#.yMMbGYag.dpbs, https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/2271114499785209) із доказами загибелі як мінімум 64 членів «ПВК Вагнера»: 57 громадян РФ, двоє з яких також мають громадянство Молдови та України відповідно, шістьох громадян України та одного Вірменії. 
Але російська влада продовжує брехати власному народу і світовій спільноті та фактично відмовляється визнавати померлими всіх знищених членів «ПВК Вагнера». За наказом вищого російського керівництва до цього залучено не тільки ГУ ГШ ЗС та ФСБ, але і апарат Міністерства внутрішніх справ РФ. 
Як черговий доказ СБУ оприлюднює фото внутрішніх паспортів загиблих 7 лютого минулого року в Сирії 57 громадян РФ, при цьому кожен бажаючий може особисто впевнитися у брехні російської влади, перевіривши дійсність цих паспортів на ресурсі Головного управління з питань міграції МВС РФ
З 57 померлих членів «ПВК Вагнера» лише стосовно чотирьох осіб (Ананьєв К.Б., Ігнатьев А.В., Нікулін О.А., та Соломатов С.В.) під час перевірки повідомляється про недійсність паспортів «у зв’язку зі смертю», відносно ще двох (Вертинський В.В., Ганчєров С.Г.) – «вилучено, знищено». Решта 51 паспорт продовжують вважатися дійсними, навіть через рік з дати загибелі найманців. 
Таке цинічне приховування відбувається на фоні результатів багатьох журналістських розслідувань західних та російських ЗМІ, які не тільки підтвердили інформацію СБУ, але й оприлюднили додаткові докази загибелі понад трьох десятків «вагнеровців». Ці дані підкріплені свідченнями їх рідних про обставини смерті у Сирії, фото свідоцтв про смерть та місць поховань найманців

Детальна інформація за кожним із 64 знищених у Сирії «іхтамнетів» оприлюднена «Громадським центром дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України «Миротворець».
Водночас, СБУ не виключає, що цинічне приховування російською владою смерті найманців використовується Є.Пригожиним, керівництвом ГУ ГШ ЗС РФ та командуванням «ПВК Вагнера» для особистого збагачення через привласнення «заробітку мертвих душ», які продовжують рахуватися живими за штатним розписом цього терористичного підрозділу. У цьому випадку мова може йти про заробіток у два мільйони доларів США.

Коментуючи оприлюднену інформацію, Голова СБУ Василь Грицак наголосив: «Весь світ є свідком суцільної російської брехні. Брехня про відсутність регулярних російських військ на Донбасі та непричетність до збиття Боїнгу МН-17, брехня про відсутність російських бойовиків «ПВК Вагнера» та їх масову загибель в Сирії, брехня про непричетність офіцерів ГУ ГШ ЗС РФ до спроби отруєння родини Скрипалів у британському Солсбері, брехня про непричетність російських найманців до вбивства російських же журналістів в ЦАР та придушення народних протестів у Судані. Брехня замішана на крові, жадібності та страху за вчинені злочини – це справжнє обличчя російських спецслужб. Ситуація з паспортами вбитих найманців ‒ яскраве цьому підтвердження».

СБУ також встановлено факт загибелі ще двох осіб зі списку 206 найманців «ПВК Вагнера», який був оприлюднений Службою у вересні 2018 року:
Елізаров Олег Володимирович, 18.04.1967 р.н., громадянин Республіки Казахстан, м. Талдикорган, особистий номер у ПВК «Вагнера» М-2701;
Марченко Віктор Миколайович, 02.02.1968 р.н., громадянин РФ, м. Смоленськ.

Однак Служба безпеки України не виключає, що ці найманці були знищені у Судані, адже має підтвердження участі у придушенні народних протестів у цій африканській країні у грудні 2018 - січні 2019 років окремих учасників минулорічного «пригожинського наступу» під Дейр-ез-Зором. Для продовження інформування громадськості СБУ найближчим часом оприлюднить додаткові докази терористичної діяльності співробітників позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою «ПВК Вагнера» в Україні. 
Як зазначив Голова СБУ Василь Грицак під час виступу на безпековій конференції у Лондоні: «Ми маємо спільними скоординованими зусиллями забезпечити щоденне донесення правди до світової спільноти, у тому числі й до російського громадянського суспільства про злочини російських спецслужб в інших країнах, про брехню вищого керівництва РФ щодо подій у світі, ПРО СПРАВЖНІ ПРИЧИНИ ВВЕДЕННЯ САНКЦІЙ, про демократичні свободи і можливості вільної людини, яких російська влада ганебно позбавила своїх громадян».
- See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5693#.WCmffw6d.dpbs

Немає коментарів:

Дописати коментар