вівторок, 12 лютого 2019 р.

Як ВО "Батьківщина" знищило "Просвіту" на Січеславщині

10-та річниця примусової зміни курсу криворізької «Просвіти»
31 січня 2009 року криворізькі просвітяни зібралися у наданому дирекцією Криворізького професійного гірничо-технологічного ліцею приміщенні для проведення чергових звітно-виборних загальних зборів. Розпочалася реєстрація учасників. Участь кожного підтверджувалася власним підписом. І якось несподівано до реєстраційного столика почали підходити люди, які членами товариства не були, але в якості гостей реєструватися не побажали, обурювалися і вимагали видати їм мандати учасників зборів з правом голосу... В якості гостей зареєструвалося 13 осіб, решта гостей з обуренням покинули місце проведення зборів. Як свідчить протокол, із загальної кількості членів об’єднання, яка на 31 січня 2009 року складала 68 чоловік, присутніх було 49 чоловік, всі з правом голосу.
2 лютого до відділу державних реєстраторів апарату міськради було надіслане повідомлення про проведені звітно-виборні збори з доданням копій протоколу та реєстраційного списку. З часом з’ясувалося, що особи, які залишили збори, в кількості понад 40 чоловік, серед яких було всього кілька дійсних членів міського об’єднання, провели виборчу конференцію, на якій головою Криворізької міської організації «Просвіти» «обрали» Крамаренка М. В., особу, яка жодного дня не перебувала в членах об’єднання. Саме такі відомості містилися в так званому протоколі засідання ради Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» від 04.02.2009 р. Просвітянами, що взяли участь у паралельному зібранні, були: Балабат Л. М., Зубко Л. І., Івашкевич Н. В., Лебединець Ю. І., Мельников О. В., Гринько В. Б. Повного списку осіб, які брали участь у так званій виборчій конференції (без зазначення норми представництва), нікому з членів міського об’єднання надано не було навіть реєструючим органом. Якщо врахувати, що загальна чисельність членів об’єднання складала на той час 68 осіб, то невідомо, яким чином за умови участі 49 просвітян, які взяли участь у проведених і запротокольованих звітно-виборних зборах, у альтернативно проведеній конференції змогли взяти участь більше 40 делегатів-просвітян, Операцію з проведення так званої альтернативної конференції криворізьких просвітян координував керівник прес-центру Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» Сергій Довгаль, який на той час уже упорався у такий же спосіб ( без участі делегатів від місцевих об’єднань) провести позачергову виборчу конференцію підставних «делегатів» і «обратися» на голову обласного об’єднання «Просвіти». 
Керівниця відділу державних реєстраторів апарату міськради, одержавши два протоколи про проведення двох звітно-виборних зборів однієї і тієї ж організації, змушена була звернутися до Павла Мовчана, голови ВУТ «Просвіта» і народного депутата України за списком ВО «Батьківщина» із запитанням про легітимність проведених зібрань. Своїм листом до відділу державних реєстраторів Мовчан повідомив, що в статутний спосіб була проведена саме конференція (?, не збори!) Криворізького об’єднання, на якій головою обрано журналіста Миколу Крамаренка. Саме в такий рабський спосіб Павло Мовчан підпорядкував громадські об’єднання як Січеслава, так і Кривого Рогу обласній організації ВО «Батьківщина».
На теперішній час не визнають сваволі Мовчана міські об’єднання Кам’янського, Павлограда, Нікополя, а значна кількість районних об’єднань припинила своє існування. Не визнали законним обрання Крамаренка всі учасники звітно-виборних загальних зборів, проведених 31 січня 2009 року, і внаслідок цього припинили своє членство в організації. Якщо звернути увагу на ледве дихаючий рівень активності теперішніх криворізьких просвітян, то задаєшся питанням, куди ж поділися бутафорні делегати тієї сфальсифікованої конференції, куди веде анексовану організацію призначений Мовчаном керманич? Як довго на Січеславщині триватиме процес спустошення просвітянських лав?

Немає коментарів:

Дописати коментар