суботу, 18 липня 2015 р.

Навіщо кандидату автомат?

Тривають слідчі дії стосовно затриманої чорної "Тойоти", яку позавчора заблокували громадські активисти поблизу супермаркету у мікрорайоні Рокосовського.
У пятницю 17 липня вранці суддя санкціонував обшук підозрілої автівки.
Правоорохонці 12 годин вагалися - чи відкривати авто чи ні. Єдине, що було зроблене - авто оточили міліціянти, та у водія сам начальник Чернігівського міського відділу Антон Шевцов перевірив водійські права та техпаспорт.

Під тиском громадськості до місця події прибули прокурор міста Андрій Криворучко, та заступник начальника УМВС області Роман Пицьків. Окрім цього, був присутній і батальон "Чернігів", представники 41-го батальону. А також до супермаркету підїхали загадкові молодики спортивної статури у бейсболках.
Хлопці поводили себе вельма агресивно, повсякчас намагаючись спровоакувати натовп на бійку. Неозброєним оком було видно, як у затонованій автівці пасажири гарячково щось ховали та рвали. Десь о третій ранку водій та пасажири погодились вийти з авто, їх без жодного обшуку, на очах чернігівців похапцем доправили до міського відділку.
За годину потому - заступник начальника міського відділу міліції Чернігова Анатолій Скрипка опломбував підозрілу "Тойоту" з київськими номерами. Але проміж затонованих стекол було помітно, що підлога салону всіяна порваними папірцями, також там лежали якісь чорні довгі чохли. Відкривали багажник авто вже на ранок.

За повідомленням свідків, там знайшли конверти з грошима. У кожному - по 400 грн. Загальна сума знайдених грошей - 200 тисяч гривень.
Окрім того, там знайшли бойові набої та дріб до дробовика. Інші докази - списки з іменами та паспортними даними представників агентської мережи провладного кандидата. Мережа нараховує згідно зі списками 40 тисяч осіб!
Ближче до вечора 17 липня - правоохоронці відкрили на очах громадськості і сам салон авто. Тамтешні знахідки - не менш цікаві: так звані соціальні угоди від кандидата Березенка, списки людей, які працюють на Штаб кандидата. Що цікаво, списки з іменами були ретельно подрібнені.  
Ці папірці забрали з собою на експертизу. попередні висновки: документи таки піддаються аналізу. Тож нові подробиці скандального затримання - теж будуть невдовзі. Також із салону вилучили три магазини до автомату Калашникова з набоями (загалом 76 набоїв), а також карабін.

Нині відомо, що у міськвідділі міліції намагаються зробити дозвіл на даний карабін заднім числом. Адвокат власників авто попросив переписати номер карабіну. Натовп скандує: "Ганьба!". З салону автомобіля дістали другий карабін. Наступна знахідка правоохоронців - помпова рушниця, а також два пістолети і набої до них. Догляд триває.
Цікаво, що про право на власність машиною і підозрілим вмістом заявив ще один учасник виборчих перегонів Тарас Костанчук

Немає коментарів:

Дописати коментар