пʼятницю, 17 липня 2015 р.

Костанчук зробив заяву

17 липня о 16.00 в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулась прес-конференція кандидата у народні депутати України по виборчому округу №205, командира штурмової групи батальйону «Донбас», керівника антикорупційного громадського об’єднання учасників АТО «Справедливість» Тараса Костанчука щодо провокацій, які влаштовуються останнім часом у Чернігові на окрузі. Зокрема Тарас Костанчук прокоментував ситуацію, яка склалась 16 липня: затримання й блокування автівки на вулиці Рокосовського кандидатом в депутати Генадієм Корбаном. 

За словами Тараса Костанчука, упродовж двох місяців він із командою ведуть повноцінну виборчу кампанію. Цей процес, зокрема, включає відстеження протиправних дій опонентів (таких, як підкуп виборців під виглядом роздачі гуманітарної допомоги тощо) та подальше реагування на них у юридичній площині.
16 липня помічники Тараса Костанчука одержали доручення перевірити певну інформацію, яка надійшла до штабу, щодо подібних дій опонентів. Помічники приїхали на вулицю Рокосовського й не очікували, що стануть одними з головних героїв «цирку», який влаштував кандидат Корбан.
Тарас Костанчук розповів, що ввечері 16 липня, коли він після зустрічі із виборцями у Чернігові поїхав до Києва, він отримав повідомлення про блокування автомобілю своїх помічників. Костанчук віддав наказ не піддаватись на провокації зі сторони Корбана та його поплічників і не виходити із автівки до прибуття міліції. Натомістьна місце подій він попросив під’їхати своїх довірених осіб та побратимів зі «Справедливості», щоб переговорити з Корбаном щодо недопустимості подальшого розхитування ситуації. На превеликий жаль, Корбан слухати не став, а за звичкою почав роздмухувати скандал.
Наразі юристи Костанчука готують судові позови до Геннадія Корбана за зіпсоване майно та моральну шкоду. Костанчук наголосив, що на відміну від опонентів, його команда буде діяти виключно в законній площині й у жодному випадку не вдаватиметься до силових методів.
Під час прес-конференції Тарас Костанчук також відповів на запитання журналістів, прокоментував свої наступні дії та запевнив чернігівців, що він та його команда робитимуть все, щоб вибори у 205 окрузі відбулись без ексцесів та правопорушень.
Прес-реліз

1 коментар: