середу, 15 липня 2015 р.

Вісті третього літнього рейду групи «Схід та Захід єдині». Марш-прорив на Піски, Водяне, Опитне




За минулий день 14 липня 2015 року екіпаж волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" здійснив марш-прорив до українських частин в населених пунктах: Піски, Карлівка, Водяне, Опитне.
Допомога підрозділам була різноманітна ось неповний перелік: овочі (помідори, кабачки, картопля), консервація, тушковане м’ясо, військова форма, військове взуття і багато іншого.
 Я вже багато разів описував яким побитом нам доводиться прориватись в героїчні українські Піски. Це завжди випробування для екіпажів і техніки. Швидкості на яких здійснюються ці марші-прориви завжди на межі не менш ніж сто кілометрів на годину і вище. Тільки при такій високій мобільності і маневруванні вірогідність попадання у волонтерський автомобіль з різнорідної зброї якою наситила противника військова машина країни агресора є мінімальною. Фактично там  з любих напрямків на дистанції підходу до Пісок можна потрапити під накриття як не артилерії то мінометників або кулеметників та снайперів ворога. Мій побратим Василь Конько став вже асом проходження таких небезпечних маршів. Едуард Хатмуллін і Володимир Безбашенний постійно працюючи на передовій безліч разів на відмінно проходили ці небезпечні місця. Наш Сергій Чабан також вже не новачок, адже це його не перший бойовий вихід у Піски.


































   Хлопці впорались з завданням якнайкраще. До героїчних залог українського війська і у Пісках, і у Водяному і у Опитному доставлено все те що потрібне. Серед допомоги є: мінеральна вода, консервація, тушковане м’ясо, військова форма, військове взуття, шанцевий інструмент, бліндажні скоби та багато чого іншого.
  Противник звичайно не дає спокою нашим бійцям на цій конфігурації лінії фронту. Тільки но по тактичному оперативному радіозв’язку пройшла інформація:−"Прибули волонтери...", завуркотіли мінометні "подарунки" від ворога. Так у Опитному був розкид десь близько 17 попаданнь мін та снарядів калібру більше 100 мм по тому району де перебував наш екіпаж. Могло бути і накриття в саму машину та дякувати богу все обійшлося. Волонтери разом з бійцями швидко зайняли місця за бойовим розписом за інженерними укріпленнями опорного пункту. Ось чому навчання які проводять з волонтерами нашої групи і Василь Конько та Едуард Хатмуллін як вести себе в таких ситуаціях вкрай необхідні. У Пісках наш екіпаж також потрапив під обстріл (нарахували близько 20-ти вибухів). Допомогу нашим бійцям передавали недалеко від зруйнованої церкви (до речі в той же день там працювала і знімальна група телеканалу ICTV ), під час обстрілу завдяки вмілому керівництву досвідчених волонтерів  Василя Конька і Володимира Безбашенного ніхто з нашого екіпажу не постраждав. При виконанні волонтерських завдань у таких важких умовах Василь Конько отримав пошкодження спини при просуванні через розвалини будинків під обстрілами. Але як він завжди каже:−" Головне доставити до передової волонтерську допомогу яку так чекають бійці, а заслугами після війни порахуємось". Побували наші побратими і в Опитному, де від українських захисників отримали подяку за довезену допомогу. Ще б пак туди рідко хто доїздить, особливо зараз. Як завжди на синьо-жовтому національному прапорі для групи «Схід та Захід єдині» зі своїми автографами розписались хлопці з героїчної 93-ї бригади та інших підрозділів.


























Нагадаю що у літньому рейді з нумерацією три є такий перелік вантажу у тридцять тонн що прибув на Схід України: харчі (м'ясо тушковане, крупи, борошно 4 тонни, цукор і ін.), домашні закрутки, військове взуття тактичне, форма військова літня, маскувальні сітки, військове спорядження, шанцевий інструмент, металічні заготовки для душових, скоби на бліндажі, вода мінеральна 17 тонн, прибори оптичні нічні і багато чого іншого. Практично вже більша половина вантажу розвезена по блок-постам та опорним пунктам.
Згодом чекайте репортажів з інших маршів по передовій.

Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці   https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812   і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.

Фото Сергія Чабана


P.S. За 15 липня 2015 року екіпаж Василя Конька здійснив виїзд з волонтерською допомогою у Климове та інші населені пункти репортаж про це буде незабаром опублікований на нашій сторінці…

Немає коментарів:

Дописати коментар