вівторок, 28 липня 2015 р.

Добра справа волонтерської групи «Схід та Захід єдині» для колег з Херсону

                     


На минулому тижні через Тернопільський прес-клуб в особі Тетяни Тарасенко наші херсонські колеги з волонтерського центру допомоги Збройним Силам України звернулись про допомогу до нашої групи.
На позиції наших військ потрібен був снайперський маскувальний костюм типу «Кікімора», звичайно що такий фірмовий натівського зразка, які мені доводилось бачити у наших бійців на передовій придбаних за великі кошти, ми не змогли знайти. Але завдяки Роману Ошусту з групи «Майбутнє України» ми виконали прохання наших херсонських колег, відіславши їхній представниці Ларисі Оленковській маскувальний костюм тернопільського виробництва. А від неї він потрапить до спеціаліста снайпера.









Я вже писав у деяких публікаціях що в сучасній «гібридній» високо мобільній війні роль диверсійно-розвідувальних груп займає важливе місце. Для протидії заходженню розвідгруп противника на нашу територію задіюються різні тактичні методи та прийоми. Один з них снайперські позиції і спостережувальні «секрети» на шляхах ймовірного проходу груп. Для роботи снайперів на таких позиціях ними використовуються додаткові способи маскування на місцевості. Елементом комплекту спорядження снайпера є маскувальний костюм "кошлатого" типу. Такий костюм покликаний розмивати контури тіла, але різні фірми домагаються цього по-різному. Найбільш поширений і прийнятний з точки зору ефективності маскування шлях - це костюм, основа якого зроблена з високоміцної м'якої сітки, на яку нашивають або вплітають клапті х/б тканини розфарбовуванного камуфляжу або шматки тієї ж сітки. Саме на такій основі і створений маскувальний костюм комплекту "Кікімора", до якого звичайно входять ще розвантажувальний желет для боєприпасів, спорядження, озброєння та його елементів, гідратор і інше (це спеціаліст-снайпер підбирає сам в залежності від типу зброї яку він використовує).
Отож ми дуже вдячні дітям з християнського табору Української православної церкви Київського Патріархату що проходив на хуторі Вірля поблизу Почаєва, які при консультаціях Романа Ошуста виготовили цей кошлатий костюм снайпера. Принагідно зазначу що дівчата з мого рідного колективу Державного архіву Тернопільської області спільно з групою «Майбутнє України» займаються зараз виготовленням ще таких «кошлатих шатів українських Лісовиків снайперів». Волонтери громадської організації «Схід та Захід єдині» згодом доставлять їх до передової. А дітям з табору Вірля та їхнім виховникам велике волонтерське та солдатське спасибі. Слава Україні !

Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".
Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.


28 липня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар