четвер, 11 червня 2015 р.

Енергоатом фінансував терористів?

СБУ має оперативно розслідувати не тільки розкрадання бюджетних коштів, а й факти фінансування терористичних організацій держпідприємством «НАЕК «Енергоатом». Зокрема, через відокремлений підрозділ «Атомкомплект». Про це заявила народний депутат України Ірина Суслова, автор депутатського звернення до голови СБУ Валентина Наливайченка.
«Спецслужби повинні ретельно дослідити усі факти зловживань чиновниками «Енергоатому». Окрім чисто фінансових махінацій, вчинених керівництвом «Енергоатому»  особливої уваги заслуговують факти перерахунку коштів на рахунки підприємств підконтрольних терористичній організації «ДНР». А саме протягом 2014-15 рр. заводу хімічних реактивів «Донецьк-Реактив», що здійснює діяльність на окупованій території, «Атомкоплектом» було перераховано 6,8 млн. грн. за поставлену продукцію. Є свідчення про те, що частина з цих коштів була передана безпосередньо терористам», - зазначила Суслова.

Вона також зазначає, що договір ВП «Атомкомплект» під керівництвом Валерія Василькова та ТОВ «ЗХР «Донецьк-Реактив» укладено з порушенням норм законодавства про держзакупівлі. Ірина Суслова переконана, що саме розслідування вищезазначених фактів є пріоритетним на порядку денному спецслужб. Загалом, ревізією фінансово-господарської діяльності ДП «НАЕК «Енергоатом» встановлено, що внаслідок залучення посередників було додатково витрачено 55,8 млн. грн.. державних коштів.  

Як відомо, СБУ провело обшуки у офісі ДП «НАЕК «Енергоатом». У прес-службі відомства повідомили, що чиновники держпідприємства підозрюються у системних порушеннях і зловживаннях під час закупівель.

Раніше народний депутат України, член ради партії «Воля» Ірина Суслова звернулася до голови СБУ Валентина Наливайченка. У депутатському запиті вона вказує на численні правопорушення, які пов’язані з фінансуванням тероризму, вчинених директором ВП «Атомкомплект» ДП «НАЕК «Енергоатом» Валерієм Васильковим.

Немає коментарів:

Дописати коментар