четвер, 11 червня 2015 р.

Скандальний «Беркут» з’явився в зоні АТО


Встановити приналежність військових, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції в уніформі розформованого підрозділу «Беркут», просить депутат ВОЛІ Ірина Суслова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У своєму депутатському зверненні вона інформує, що під час робочої поїздки до зони АТО на блокпостах Луганської і Донецької областей, які знаходяться на території,

підконтрольній українській владі, проходять службу  силовики, приналежність яких до конкретного підрозділу встановити не вдалося. Разом з тим, службовці, які відмовились представитись, були одягнені в уніформу, яка містить розпізнавальні знаки розформованого підрозділу міліції особливого призначення «Беркут».


«Можна припустити, що форму бійці вдягли, бо іншої не мають, але постає питання: чому вона нова, чому нові шеврони? І взагалі, що відбувається? Чому ті, хто виконував злочинні накази та влаштував масові побоїща на Майдані, сьогодні "боронять" країну в спецпідрозділі, який розформували? Така ситуація може викликати значний суспільний резонанс»,- вважає Ірина Суслова. Вона нагадала, що 25  лютого 2014 року відповідним наказом  МВС цей підрозділ був ліквідований. 

Разом з тим, за інформацією громадськості, наразі працівники розформованого спецпідрозділу залучаються до охорони громадського порядку у Луганській області, у тому числі і для особистої охорони окремих народних депутатів від політичної партії «Опозиційний блок». 

Ірина Суслова  вимагає, аби у разі підтвердження інформації про  підпорядкування органам МВС військових, одягнених в форму «Беркуту», вжили заходів для забезпечення їх належною уніформою відповідного підрозділу МВС.  Якщо військові не належать до органів МВС, депутат ВОЛІ вимагає встановити осіб, які безпідставно зі зброєю в руках здійснюють владні повноваження.

Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар