неділю, 5 жовтня 2014 р.

Для тимчасово переміщених - спрощена процедура голосування

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до ЦВК щодо запровадження спрощеної процедури участі у позачергових виборах до Верховної Ради України тимчасово переміщених із Донецької та Луганської областей громадян.
Про це Глава Уряду повідомив у п’ятницю, 3 жовтня, на зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, відповідаючи на запитання церковних ієрархів та релігійних лідерів.

Глава Уряду зазначив, що провів розмову з цього питання з керівником Центральної виборчої комісії.
Прем’єр-міністр повідомив, що наступного тижня Центральна виборча комісія прийме рішення, «яке буде подібне до рішення щодо тимчасово переміщених осіб із Криму»: «Це дасть можливість тим, хто зараз не проживають на території Луганської і Донецької областей, брати участь у виборчому процесі і на підставі спрощеної процедури бути зареєстрованими і бути включеними до списку виборців».

«У кожного громадянина України, незалежно від його місця проживання на даний час, є  ключове конституційне демократичне право участі у виборчому процесі: голосувати, обирати і бути обраним», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар