суботу, 14 листопада 2015 р.

Новини від групи «Схід та Захід єдині». Готуємось до 21-го рейду…



Увесь український загал після вчорашнього і нинішнього загострення ситуації на фронті, зрозумів війна не стишилась вона знову забирає життя наших воїнів. Волонтерська група ГО «Схід та Захід єдині» у цьому неспокійному стані продовжує підготовку до відправки 21-го рейду волонтерської допомоги групи у зону військового протистояння.

14 листопада 2015 року координатор групи по Західній Україні Василь Конько  здійснив поїздку у господарства благодійника групи Героя України Петра Гадза на Бучаччину що у центрі мальовничого Тернопілля. Петро Іванович неодноразово передавав через нас бійцям соковиті та смачні яблука зі своїх господарств, тільки у передостанній 19-й рейд ми доставили на передову аж 5-ть тонн (читай попередні репортажі). Бійцям вони дуже смакують, просили привезти ще. Отож ми і поїхали домовитись про допомогу на наступний рейд. А натомість Петру Гадзу ми привезли велику подяку від бійців 93-ї бригади (героїчна ОМБР ЗС України в Пісках, і на інших позиціях де постійно буває наша група) так і других підрозділів, а також грамоту від командування однієї з частин. Від себе і від бійців додали подарунки, відстріляний порожній «футляр гільзу» від одноразового протитанкового засобу так би мовити вже порожній «німий свідок боїв що має ще запах порохової гарі..» з дарчим підписом від бійців та роздруковані великі фото з передостаннього рейду на яких хлопці смакують саме яблуками з Бучаччини. На зустрічі Петро Іванович запевнив нас що завжди радий допомогти фронту. От і в наступний рейд ми завантажимо («смачнючі»- як кажуть бійці), яблука та й повеземо разом з іншою допомогою до наших захисників на передову.  Згодом разом з головою Бучацької РДА Віталієм Фреяком ми на запрошення пана Петра оглянули перспективні потужності його господарства, побачене мене особисто вразило. Український виробник та переробник сільськогосподарської продукції заслуговує на передові світові технології, адже в нас такі працьовиті люди і така прекрасна українська земля. Петро Гадз якраз і впроваджує у себе ці технології.






































Ще у той день зранку перед виїздом до Бучача ми придбали 30-ть пар тактичного взуття осінньо-зимового зразка яке також повеземо у наступному рейді на передову (окрім харчів хлопцям на позиціях потрібно багато ще чого, це наш постійний читач вже достеменно знає, ми навіть не утримались від спокуси похвалитись нашим придбанням у Бучачі).
Уже у самому Тернополі на об’їзній дорозі побачивши військову колону автомобілів зупиняємось щоб дати хлопцям пару ящиків яблук від Петра Гадза та від нас у дорогу і дізнаємось що у підрозділу серйозна поломка військового «КАМАЗу», потік радіатор. Про «епопею» ремонту цього радіатора, про людську взаємодопомогу одних тернополян і про байдужість інших незабаром у наступному репортажі. Зрозуміло що Василь Конько як людина з великим військовим досвідом і щирим солдатським серцем не міг отак просто проїхати повз бійців. Він одразу ж по телефону «підняв» (можна сказати що майже як по тривозі, адже субота вихідний день та для тих хто помагає фронту вихідні тільки сняться…), усіх своїх друзів щоби допомогти військовим. Та про це згодом, колона ще не рушила з Тернополя, а по правилах військової журналістики про пересування та найменування підрозділів пишеться не одразу люди військові зрозуміють мене чому…
На завершення скажу що готувати допомогу стає все дедалі важче, тому просимо усіх небайдужих допомагати нам. Ми усе доставимо на фронт. Запорука цьому наше чесне волонтерське слово. Інформацію про рейди та марші з допомогою ви завжди можете почерпнути та переглянути на нашій сторінці у фейсбуці та у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора).


14 листопада 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар