середу, 12 листопада 2014 р.

Комунальна катастрофа.



З настанням перших холодів Україну чекає перша хвиля невдоволення громадян по всій країні, тому що жодне місто в країні на сто відсотків не готове до опалювального сезону. І я говорю не тільки про мільйонні міста і обласні центри, увага до яких і так прикута. В областях загроза набагато вище, але там люди не перший рік боряться з цією проблемою самостійно, давно змирившись з байдужістю влади.
Цього року підготовка пройшла повз нашої влади в зв'язку з іншими проблемами в країні - чудова відмовка, яка з року в рік безвідмовно працює. Але, що більш ймовірно, про підготовку напросто забули.

Комунальні служби в той час, як повинні були перевіряти системи опалення по всій країні, займалися іншими важливими питаннями - як мені сказала начальник нашого районного управління ЖКГ: "У нас роботи цілий рік достатньо". Я думаю не тільки в мене в місті настільки зайнятий ЖЕК.
Показовою для України може стати ситуація в столиці - де з літа в деяких районах Києва немає теплої води. Не очікується її і найближчим часом у зв'язку з економією газу. А що вже говорити про теплі батареї - система опалення досі порожня.
Слідом за Києвом проблеми з водою почалися в іншому мільйонному місті - Харкові. Тут вже два рази відключали воду в семи районах міста. І це тільки початок, тому що через проблеми з корупцією влада міста не може розібратися з боргами перед водоканалом.
А якщо згадати торішню ситуацію з водопостачанням Дніпропетровська, то розумієш, що проблеми у сфері ЖКГ не поодинокі випадки, а закономерность..І це тільки початок! ...
А якщо врахувати той факт, що з першого липня в Україні вирасло тарифи: на водопостачання в середньому на 84%, на водовідведення (стоки) - на 105%, на водоспоживання (вода і стоки) - на 93%, то задаєшся питанням, за що платити більше, якщо якість послуг погіршується з року в рік. З такими високими тарифами люди незабаром стануть перед вибором, оплачувати послуги ЖКГ і голодувати або ухилитися від оплати і годувати сім'ю.

Цієї зими країну очікує справжня комунальна катастрофа. Адже якщо у людей буде холодно вдома - вони почнуть одягатися потепліше і включати різні обігрівальні прилади. Це спричинить перевантаження електромереж по всій країні. І до проблем з опаленням на голову ЖКГ впаде ще проблема з енергозабезпеченням будинків. Наші жеки з однією проблемою іноді не в силах впоратися, а дві - це вже занадто і робота господарств просто зависне. Наші комунальні господарства не те що не оновлювалися з часів СРСР, а за 23 роки стали повністю непридатними для нормальної праці. І щорічно величезні гроші витрачаються не на їхню модернізацію, а на ремонтні роботи. Якщо так продовжуватиметься з року в рік. то незабаром настане день, коли і ремонтувати нічого буде. Міста ростуть, навантаження щорічно збільшується, а комунікації залишаються на тому ж рівні.

Про дану проблему, я думаю, знають в найвищих органах влади. Але відкладають її на потім, бо у нас в країні всі чиновники зайняті вирішенням проблеми поліпшення ситуації, але тільки не зрозуміло чиєї - своєї або людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар