четвер, 13 листопада 2014 р.

Перевірятимуть моральність вчителів Дніпропетровщини

В Дніпропетровську запускають пілотний проект, які здійснюють разом обласна адміністрація під керівництвом Коломойського, Міністерство освіти та науки та Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі.
Обласна адміністрація, використовуючи свої зв'язки у середовищі активістів Євромайдану, Правого Сектору тощо, залучатиме патріотично налаштованих громадян до виявлення вчителів, викладачів та інших працівників педагогічної сфери, які публічно висловлюються на підтримку "Руского Міра", пропагують проросійські, прокомуністичні, пропутінські, антисемітські настрої у публічному просторі, поширюють відповідну інформацію, створюють піонерські рухи тощо

Одержана інформація перевірятиметься і направлятиметься для її кваліфікування до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, де для кожного відповідного вчителя або викладача буде готуватися висновок про його професійну придатність з урахуванням положень Закону про освіту, відповідно до яких:
- "педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями" (див. Стаття 54. Кадрове забезпечення сфери освіти);
- "педагогічні та науково-педагогічні працівники зобов'язані особистим прикладом утверджувати повагу до принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, відданості, патріотизму" (див. Стаття 56. Обов'язки педагогічних та науково-педагогічних працівників ).
Тоді на основі такого висновку Міністерство освіти та науки здійснюватиме звільнення відповідних осіб з шкіл, університетів та інших закладів освіти, на підставі професійної непридатності і неможливості виконання службових обов'язків.
Аналогічний проект запускається і в Харківській області.

1 коментар: