неділю, 7 вересня 2014 р.

Суди проти тероризму й сепаратизму

Наразі розпочались судові засідання у справах, пов’язаних з розслідуванням проявів сепаратизму й тероризму на території Луганської та Донецької областей.  Незалежний моніторинг цих процесів є надзвичайно важливим для забезпечення об’єктивного висвітлення судового розгляду та дотримання права на справедливий суд.
Ми запрошуємо всіх небайдужих громадян долучитись до спостереження за судовими процесами, які проходитимуть на Сході України. Ми починаємо з судових процесів у Слов’янську і Харкові. Інші міста розглядатимуться залежно від кількості бажаючих. Ми будемо надавати організаційну підтримку, забезпечувати навчання та покривати витрати на проїзд. Для того, щоб стати спостерігачем не потрібна спеціальна юридична освіта (хоча її наявність вітається), бажана наявність досвіду громадської діяльності, моніторингу діяльності органів державної влади, особливо правоохоронних органів.

Волонтери групи громадського спостереження «ОЗОН» фіксують хід засідань та окремі аспекти роботи суду за допомогою анкет, розроблених експертами.  Громадські спостерігачі – незалежна сторона, вони завжди залишаються поза межами процесу.  Перед здійсненням спостереження волонтери проходять підготовку на інформаційних зустрічах з активістами та експертами групи громадського спостереження «ОЗОН».  За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації.
Якщо Ви хочете долучитись до команди «ОЗОН» та готові здійснювати візити до східних областей для проведення спостереження, заповніть, будь ласка, анкету за посиланням http://bit.ly/1bIlVUl, де обиріть «моніторинг судових процесів щодо проявів сепаратизму та тероризму» У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся до Валерії Рибак, координаторки групи громадського спостереження «ОЗОН», за телефоном +38 (050) 411 20 47, або пишіть на адресу електронної пошти ozon.monitoring@gmail.com .

Немає коментарів:

Дописати коментар