середу, 26 листопада 2014 р.

На Тальнівщині громадські слухання з екологічних проблем

Хід громадських слухань в зв’язку із будівництвом
котельні на  твердому паливі в Тальнівському філіалі
Уманського тепличного комбінату.

25 листопада 2014р. Зал райради о 16-00

Запрошені:
Голова  райради, голова РДА, міський голова,
 керівники Уманського тепличного комбінату, кореспондент газети «По-українськи», газ. «Тальнівщина», газ «Колос», «Поле Честі», голови прилеглих сільських рад та активісти сіл,  члени ГО «Зелений світ», члени громадських організацій, «Майдан», «Спілка підприємців Тальнівщини та ін.


Уманським тепличним комбінатом опубліковане в засобах масової інформації повідомлення про будівництво котельні на філіалі теплиць, що розміщені в Тальнівському районі.  Котли працюватимуть на відходах деревини, що спричинятиме  додаткові викиди в атмосферу.

Для ознайомлення громадськості із характером викидів та попередження надмірного забруднення навколишнього середовища громадські організації «Тальнівська районна екологічна громадська організація «Зелений Світ», Тальнівське районне об’єднання «Майдан», «Спілка підприємців Тальнівщини» ініціюють проведення громадських слухань.

Громадські слухання погоджені із Тальнівською РДА, зокрема сьогоднішня дата, час та місце проведення.

Зацікавлені особи та частина запрошених присутні зараз в залі. Тому є пропозиція розпочати громадські слухання з цих проблем.

Які будуть думки з цього приводу?

Поступила пропозиція розпочати громадські слухання, інших пропозицій немає?

Чи є потреба голосувати?

Приймаємо одностайну згоду розпочати громадські слухання.

Для їх проведення потрібно обрати голову та секретаря. В кого будуть пропозиції щодо кандидатур?

Поступила пропозиція обібрати головою _________________________-, секретарем _________________________________.

Чи є ще кандидатури?

Хто за те, щоб головою наших громадських слухань сьогодні був ________________, секретарем ______________________________ прошу підняти руку.


Голова:

Збори  представників громадських організацій, громадян та посадових осіб
 По проведенні громадських слухань вважаємо продовженими.

Пропонується Порядок дня громадських слухань.
1.    Про деякі  екологічні проблеми в районі. Доповідає Марченко Віталій Миколайович – заступник голови «Тальнівської районної екологічної громадської організації «Зелений Світ», що в нас відповідає за зв’язки із підприємствами та установами.
2.    Інформування громадськості про можливі шкідливі викиди в атмосферу в зв’яжу з будівництвом котельні на твердому паливі на території Тальнівського р-ну Уманським тепличним комбінатом. – заступник  голови ГО «Зелений Світ» Овчаренко Олександр Миколайович, який відповідає за організацію перевірок та попередження порушень природоохоронного законодавства.
3.    Виступи представників громадськості, посадових осіб по обговоренні даних проблем.
4.    Доповідь представників тепличного комбінату  про організацію роботи по попередженню понаднормативних шкідливих викидів в процесі експлуатації котельні на твердому паливі.
5.    Запитання та відповіді, різне.
Які будуть пропозиції щодо порядку дня?
Поступила пропозиція затвердити, інших пропозицій не буде?
Порядок дня затверджено.
Нам потрібно затвердити регламент роботи.

Доповідач по першому питання просить 5хв.
Доповідач по другому питанні -7-10 хв, виступаючим по 3 хв, доповідач по 4 питанні -7-10 хв,

Які будуть пропозиції про регламенту?Поступила пропозиція регламент затвердити. Інших пропозицій не буде?
 Регламент затверджено. Переходимо до розгляду питань.
1.    Слово надається
Про деякі  екологічні проблеми в районі. Доповідає Марченко Віталій Миколайович – заступник голови «Тальнівської районної екологічної громадської організації «Зелений Світ», що в нас відповідає за зв’язки із підприємствами та установами.

Є пропозиція заслухати ще одного доповідача і тоді запитання разом ставити по проблемах. Не буде заперечень?
2.    Слово надається
Інформування громадськості про можливі шкідливі викиди в атмосферу в зв’яжу з будівництвом котельні на твердому паливі на території Тальнівського р-ну Уманським тепличним комбінатом. – доповідає Овчаренко Олександр Миколайович - заступник  голови ГО «Зелений Світ», який відповідає за організацію перевірок та попередження порушень природоохоронного законодавства.

В кого є запитання до обох доповідачів, хто хоче виступити?

3.    Слово надається  представнику Уманського тепличного комбінату Про організацію роботи по попередженню понаднормативних шкідливих викидів в процесі експлуатації котельні на твердому паливі.
4.    В кого є  запитання?

Пропонується проект рішення з питань, що розглядалися.
1.    Інформацію представників Уманського тепличного комбінату щодо організації  роботи по попередженню понаднормативних шкідливих викидів в процесі експлуатації котельні на твердому паливі прийняти до відома.
2.    Зобов’язати керівництво тепличним комбінатом  в процесі експлуатації котельні використовувати лише наступні види палива: газ, тріску, опилки вугілля, солому, кукурудзиння, соняшничиння  та ін. рештки польових культур  та не використовувати пальне із відходів, що містить лаки, фарби, від переробки цукрових буряків, не використовувати шкідливі смоли, пальне для реактивних двигунів і тому подібне.
3.    Забезпечити утилізацію відходів від роботи котельні відповідно норм чинного законодавства, зберігати відходи та транспортувати у відповідній тарі, а не насипом, щоб не спричиняти забрудненню навколишнього середовища при транспортуванні.
4.    Уточнити в проектній документації способи зменшення шкідливих викидів в повітря та забезпечити  недопущення понаднормативних викидів  в процесі експлуатації.
5.    Узгодити із КП «Водоканал» організацію  утилізації каналізаційних  відходів, підписати відповідні договори та організувати систематичну утилізацію відходів.
6.    Використовувати в процесі роботи теплиці лише сертифіковані отрутохімікати та відповідно рекомендованих норм і способів використання, дотримуючись безпечної роботи працівників.
7.    Рекомендувати керівництву теплиці брати посильну участи і природоохоронних   заходах міста та району, в очистці територій, озелененні, будівництві природоохоронних та громадсько-відпочивальних об’єктів, естетичного оформлення міста та сіл, будівництві криниць, упорядкуванні діючих криниць та водойм, скверів, парків, історичних та пам’ятних місць.
8.    Доручити організувати контроль за виконанням цього рішення  Овчаренку О.М. та Марченку В.М.
9.    Просити ЗМІ опублікувати матеріали громадських слухань.
10. Направити дану Постанову  керівникам Уманського тепличного комбінату, голові РДА, Голові райради для відповідної організації роботи та реагування.

Немає коментарів:

Дописати коментар