понеділок, 22 вересня 2014 р.

Ресурсний центр для допомоги внутрішнім переселенцям

Мета конкурсу: запустити прозорий і підзвітний рахунок для допомоги внутрішнім переселенцям.
Ресурсний центр для допомоги внутрішнім переселенцям — спільний проект громадських ініціатив, які надають допомогу внутрішнім переселенцям, і офісу Омбудсмана (надалі – РЦ) — оголошує конкурс на відкриття та обслуговування благодійного рахунку для потреб вимушених переселенців серед благодійних організацій, зокрема — благодійних фондів (надалі – БО/БФ).

Метою відкриття благодійного рахунку від імені РЦ є надання можливості всім тим, хто бажає зробити свій внесок у грошовій формі для допомоги внутрішнім переселенцям в Україні, а також забезпечення можливості надання цієї допомоги тим з переселенців/ок, хто перебувають у найбільш вразливому становищі.
В конкурсі мають змогу взяти участь усі бажаючі БО/БФ, які відповідають наступним вимогам:
-          наявність державної реєстрації та здійснення діяльності у Києві понад півроку;
-          відсутність в установчих документах та діяльності протиріч із цінностями прав людини та недискримінації;
-          відсутність суперечностей у цілях діяльності БО/БФ з цілями діяльності РЦ (допомога внутрішнім переселенцям в Україні);
-          згода здійснювати збір та розподіл коштів від імені РЦ відповідно до технічного завдання (буде вислане тим організаціям, які висловлять бажання взяти участь у конкурсі);
-          наявність відкритого рахунку, який використовуватиметься винятково для цілей цього проекту, або можливість відкрити такий рахунок.
Для того, аби взяти участь у конкурсі, БО/БФ мають надіслати до 18-00 26 вересня 2014 р. на електронну адресу home@noborders.org.ua пакет установчих документів та лист (у вільній формі) про те, чому БО/БФ зацікавлені взяти участь в конкурсі.
Оголошення підсумків конкурсу – 3 жовтня. РЦ залишає за собою право не повідомляти про причини ухвалення того чи іншого рішення.
За інших рівних умов, перевагу буде віддано тим з БО/БФ, які мають досвід у сфері допомоги шукач(к)ам притулку/біженцям/кам/мігрант(к)ам/вимушеним переселенцям/кам.
БО/БФ, яка буде відібрана за підсумками конкурсу, також отримає компенсацію витрат, пов’язаних з відкриттям та обслуговуванням благодійного рахунку.
Конкурс оголошено в рамках проекту «Ресурсний центр для допомоги вимушеним переселенцям», якій здійснює свою діяльність за підтримки ПР ООН в Україні протягом 1 вересня – 31 грудня 2014 р., з можливим продовженням діяльності РЦ надалі.
_________________
“Ресурсний центр для допомоги внутрішнім переселенцям” є спільним проектом громадських ініціатив, які опікуються допомогою внутрішньо переміщеним особам, і Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Метою Ресурсного Центру (далі — Центру) є координація зусиль його учасників, спрямованих на недопущення порушень прав і свобод громадян, які вимушено залишили місце проживання внаслідок окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя або дій проросійських збройних угруповань та воєнних дій на території частини Донецької та Луганської областей, а також громадян, які продовжують проживати на тимчасово окупованій території та території, підконтрольній проросійським збройним угрупованням.
Діяльність Центру спрямована на допомогу у вирішенні гуманітарних та правових потреб вимушених переселенців на безпечних територіях; підготовку нормативно-правової та аналітичної бази для розробки та втілення довготермінових стратегій допомоги вимушеним переселенцям та їх інтеграції; конструктивне поєднання, у найбільш ефективний спосіб, зусиль громадських ініціатив та органів державної влади у вирішенні проблем вимушених переселенців, зусилля із допомоги у забезпеченні прав і свобод вимушених переселенців та громадян України, які залишилися на окупованих та небезпечних територіях.
Центр, створений у вересні 2014 р., натепер об’єднує Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, громадську ініціативу “Крим-СОС”, Проект “Без кордонів” ГО “Центр Соціальна Дія”/ініціативу “Дім друзів”, ГО “Альменда”, громадську ініціативу “Центр зайнятості вільних людей”, ГО “Право на захист”.
Зв’язатися з Центром можна за адресою: home@noborders.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар