понеділок, 14 вересня 2015 р.

Мінюст готує позов проти ДФС

Міністерство юстиції оскаржить рішення Державної фіскальної служби України щодо  відсутності підстав для люстрації Лілії Куришко, яка виконувала обов’язки начальника Головного управління ДФС Житомирської  області.
Про це йдеться у відповіді на депутатське звернення члена ради партії «Воля», народного депутат Ірини Суслової, яка спільно з колегою депутатом Бориславом Розенблатом та активістами тривалий час домагаються люстрації цієї посадової особи.

«Своєю активною позицією і постійним контролем ми продовжуємо тиснути на органи влади, які не поспішають виконувати законодавство щодо очищення влади. Відсторонення скандальної пані Куришко триває вже не один місяць, але ми бачимо і судову тяганину, і перекидання листів з однієї структури в іншу», -зазначила Ірина Суслова. Вона поінформувала, що в листі Мінюста з посиланням на підсумки перевірки ДФС зазначається, що «стосовно Л.А.Куришко за результатами проведеної перевірки та з урахуванням постанови Окружного адміністративного суду м.Києва від 24.02.2015 №826/407/15 не застосовуються заборони, передбачені  нормами закону «Про очищення влади».
Втім Ірина Суслова вважає боротьбу за очищення влади не завершеною.  Міністр юстиції Павло Петренко у своєму листі пообіцяв депутату ВОЛІ вжити заходів щодо подання апеляційної скарги на постанову суду.
Нагадаємо, Лілію Куришко було призначено 23 жовтня 2014 р. попри те, що вона підпадає під люстрацію, оскільки з 6 серпня 2007 року до 12 грудня 2011 року обіймала посаду заступника голови Державної податкової адміністрації Житомирської області. А з 22 лютого 2012 року до 4 червня 2013 року - посаду заступника голови Державної податкової служби у Дніпропетровській обл. Окрім цього, відомо, що у 2005 році Лілія Куришко сприяла незаконному відшкодуванні з держбюджету Товариства «Спецпостач» (м. Андрушiвка) близько 10 млн. грн.
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар