пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

Російські компанії досі заправляють українські літаки

Народний депутат від партії «Воля» Ірина Суслова спільно з групою парламентарів звернулася до голови РНБО Олександра Турчинова та прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням додати дві російські компанії до переліку структур, які підпадають під дію указу «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».


«Ми просимо провести ретельну та неупереджену перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю «Авіаційна Паливна Заправна Компанія» (ТОВ «АПЗК») та Товариство з обмеженою відповідальністю «Лукойл Авіейшн Україна» (ТОВ «Лукойл Авіейшн Україна»). Як нам стало відомо, засновниками цих компаній є російські корпорації, прямо пов’язані з керівництвом Російської Федерації. Зокрема, серед засновників ТОВ «АПЗК» значиться Компанія «Роснєфть Менеджмент Компані Лімітед», а засновником ТОВ «Лукойл Авіейшн Україна» виступає ТОВ «Лукойл Аеро», зареєстроване в м. Москва», - розповіла  депутат ВОЛІ.

Керівництво  держави також поінформували про те, що вищезгадані компанії займаються торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом та іншими нафтопродуктами в ключових українських аеропортах міжнародного значення, зокрема в Міжнародних аеропортах «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Харків», а також роздрібною торгівлею пальним та іншою пов’язаною діяльністю на території України.

В колективному депутатському зверненні також зазначається: «Вважаємо неприпустимим той факт, що Російська Федерація, яка скоїла міжнародний злочин агресії відносно України та порушила її територіальну цілісність та суверенітет, через свої компанії має змогу прямо впливати на стратегічну авіаційну галузь української економіки».

Депутати сподіваються на внесення змін до Додатку 2 до рішення РНБО України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», куди потраплять і згадані компанії.
 
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар