вівторок, 1 вересня 2015 р.

Не можна силою...

Сьогоднішні події у Верховній Раді України та поза її стінами змушують констатувати прикру істину: ані влада, ані суспільство не здали іспит на зрілість.З одного боку, Український Парламент під тиском західніх “друзів” та північного ворога проголосував за зміни до Основного Закону держави, які підривають її унітарний статус та можуть надовго заморозити фактичний стан війни на Сході країни.З іншого боку — під стінами ВРУ загиблі та поранені.

З Майдану сучасна влада мала б засвоїти один фундаментальний урок: не можна силою
продавлювати такі конституційні норми, які викликають гостре несприйняття у суспільстві, зокрема, серед патріотів. Українські патріоти, натомість, мали б вже давно зрозуміти, що в умовах війни зброю потрібно націлювати проти ворога на фронті, а не проти захисників держави. Можна багато говорити про те, що політична безвідповідальність породжує протест. Але при цьому неодмінно потрібно пам’ятати, що крихкий фундамент Української Державності, проти якої ведеться військова агресія може не витримати подібні криваві ексцеси.
Конституційними змінами не зупинити Росію в її намаганні знищити Україну. Наші західні союзники вперто не хочуть цього розуміти. Але вони виходять із розуміння своїх національних інтересів, яким не повинні бути підпорядковані національні інтереси України.
Якщо влада не може відстоювати українські інтереси, тим більше, в стосунках із союзниками, вона мала б скласти свій мандат, отриманий від народу. Натомість, ми всі маємо завжди пам’ятати, що Україна в нас одна та іншої не буде. Зараз Україна в небезпеці. Нація має гартувати всі свої сили та мобілізувати всі наявні резерви для її захисту. І жодне голосування в Парламенті не може бути приводом для загибелі українських солдат у самому серці столиці — за 700 км від фронту.

Немає коментарів:

Дописати коментар