понеділок, 21 вересня 2015 р.

Реванш екс-регіонала Калетніка

Повернення одіозного регіонала Григорія Калетніка до керівництва Вінницьким національним аграрним університетом (ВНАУ) – свідчення того, що на очах громадян України  відбувається реванш соратників Януковича. Про це заявила народний депутат, член Ради партії «Воля» Ірина Суслова, яка підготувала відповідний депутатський запит на ім’я  Міністра освіти і науки України Сергія Квіта.


Депутат ВОЛІ вимагає від профільного міністра перевірити викладені факти та унеможливити призначення Григорія Калетніка на посаду виконуючого обов’язки ректора ВНАУ.  «Мені стало відомо, що колишній народний депутат України, член фракції Партії Регіонів – Григорій Калетнік не тільки не втратив цілковитий контроль над Вінницьким національним аграрним університетом, а й повертається до безпосереднього керівництва у ньому. Наразі він обіймає посаду першого проректора, а з 1 листопада 2015 року буде призначений виконуючим обов’язки ректора, оскільки Віктор Мазур – новообраний ректор ВНАУ, вступив до докторантури на денну форму навчання», - зазначає Суслова.

Вона звертає увагу на те, що вже після проведення виборів ректора Григорій Калетнік, який, у свою чергу, як народний депутат України голосував за диктаторські закони «16 січня», був призначений на посаду першого проректора, замінивши на цій посаді свого товариша та депутата облради Олександра Яремчука. Тобто, керівництво у виші змінилось лише формально. 

«Ще 18 травня я заявляла  про загрозу повернення відсторонених одіозних ректорів системи Януковича до управління вузами через підставних осіб. Я вимагала зруйнувати корупційні схеми та очистити вузи від тих осіб, через яких люстровані ректори можуть контролювати навчальні заклади. Разом з тим, ми бачимо, що влада крізь пальці дивиться на реванш регіоналів. Я наполягаю на тому, що відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 42 Закону України «Про вищу освіту» не може бути обрана, призначена (у тому числі виконувачем обов’язків) на посаду керівника ВНЗ особа, яка голосувала за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Тому призначення Калетніка, якщо таке відбудеться, буде протизаконним», - наполягає Суслова.

Нагадаємо, 14 травня ц.р. Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про вищу освіту». Керівники органів влади в часи правління Януковича, корупціонери та ті, хто голосував за диктаторські закони «16 січня» позбавлені права керувати вищими навчальними закладами усіх форм власності. Раніше народні депутати, члени партії «Воля» Ірина Суслова та Юрій Дерев’янко зареєстрували у Верховній Ради законопроект №2505 із аналогічними вимогами.

Прес-служба партії «Воля»

1 коментар:

  1. А какая разница какую должность занимает Калетник? Он в любом случае продолжает руководить дальше аграрным и с подачи министерства. Любое решение только за ним. Никто кроме него не имеет права ни на что. Этот человек возглавляет Научную раду университета и мнит себя ХОЗЯИНОМ. Со всеми, кто имел иную точку зрения уже либо свели счеты (сняли с должностей, довели до увольнения и др.), либо имеют планы на сведение в кротчайшие сроки. В универе проходит жесткая, наглая и унизительная травля людей. Суслова конечно молодец, но аграрный отдан на растерзание Калетнику руками министерства, Порошенка, Гройсмана. И не важно в какой ипостасе будет находиться калетник --- само его присутсвие в университете и всей его наглорожей команды - это кончина правды, веры, духовности, справедливости, чистоты и морали. Глубокое разочарование в Квите, Порошенке, Гройсмане, Заболотном, и ин. пустословах и оборотнях.........

    ВідповістиВидалити