пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Мельнику "світить" 12 років

Петро Мельник повинен сидіти у в’язниці не лише за хабарництво, а і за цілу низку злочинів, зокрема, - розкрадання державного майна. Про це заявила народний депутат України Ірина Суслова, коментуючи оголошення правоохоронцями підозри колишньому ректору Національного університету Державної податкової служби за вимагання ним та отримання грошей від студентів.

«Встановлено, що Мельник, окрім вимагання хабарів від студентів та їх батьків, привласнював державне майно, розкрадав бюджетні кошти. Зокрема, відчужено у держави на користь підконтрольних фірм сім’ї Мельника територію і майно піонерського табору ім. Макаренка,  реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір». Також розкрадено кошти під час реконструкції та будівництва спорткомплексу Податкового університету. Окремої уваги заслуговує створення Мельником на базі Університету свого приватного вузу на рахунки якого незаконно осідали мільйони державних коштів. То ж сподіваюся, що незабаром Петра Мельник притягнуть до відповідальності за вчинення цілої низки злочинів, а не лише за хабарництво», - заявила Ірина Суслова.
Раніше нардепом Сусловою направлено численні звернення, оголошені депутатські запити до Міністра внутрішніх справ та Генпрокурора щодо правопорушень вчинених Мельником. Правоохоронними органами відкриті відповідні кримінальні провадження.
Як відомо, у МВС заявили, що 28 травня Петру Мельнику оголошено підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2,3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Йдеться про вимагання та отримання хабарів від студентів. Тільки за цими статтями Мельнику загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар