пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Радикалів Яциковських викрили на корупції

Радикальну партію Олег Ляшко на Тернопільщині привласнила родина Яциковських. Так, Богдан Яциковський очолює обласну партійну організацію і є головою фракції в обласній раді, його матір Оксана очолює радикальну фракцію в міській раді, а батько Ігор нещодавно балотувався від цієї політсили на посаду голови Білецької ОТГ. Це благородне сімейство радикалів, свідомо чи ні, у своїх деклараціях забуло вказати чотири юридичних особи, до яких вони мають пряме відношення.

Оксана Яциковська восени 2015 року була обрана депутатом Тернопільської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка, раніше вже теж була депутатом міськради у 2002-2006 рр. Нині входить до бюджетної комісії (донедавна навіть її очолювала).

Згідно з оприлюдненою декларацією, Оксана Яциковська є власницею ПП “Радіо-Бонус”, ТзОВ “Місто-інфо” та ПП “Резон-К”. Її чоловік є власником приватного підприємства ПП “Бенефіт”. У власності Оксани Яциковської перебуває й ряд об’єктів нерухомості. Зокрема, це п’ять земельних ділянок у селі Киданці Збаразького району Тернопільської області загально площею близько 12 500 кв. м. Також у власності Оксани Богданівни є земельна ділянка у селі Білокриниця Кременецького району площею 1 112 кв. м, ділянка у селі Біла Тернопільського району площею 1 200 кв. м., земельна ділянка площею 930 кв. м. у місті Винники, що поблизу Львова, а також ще дві земельні ділянки у Львові площею 63 і 493 кв. м.

У власності Ігоря перебуває земельна ділянка у селі Киданці Збаразького району площею 1 542 кв. м, дві земельні ділянки у селі Миколаївка Бучацького району загальною площею 2 000 кв. м., земельна ділянка у селі Білокриниця площею 1112 кв. м та земельна ділянка у селі Татарів, що поблизу “Буковелю” (площа 187 кв. м.).

Син Ігоря Яциковського Богдан Яциковський є досить одіозно-скандальною фігурою. У 2011-2012 рр. Богдан Яциковський був начальником головного управління економіки та промполітики Львівської ОДА, а у 2013-2014 рр. – першим заступником голови Збаразької РДА. Саме в Збаразькому районі батьки чиновника отримали 6(!) земельних ділянок у квітні 2014 р. З червня 2014 року пан Богдан займає посаду заступника голови Держкомісії по запасах корисних копалин.

Під час проведення аналізу е-декларацій Яциковського Ігоря Ярославовича та Яциковської Оксани Богданівни встановлено, що у власності сім’ї Яциковських знаходиться 7 юридичних осіб, однак в деклараціях було зазначено тільки про три, а саме: ПП “Бенефіт”, ПП “Радіо Бонус” та ТзОВ “Місто-Інфо” . Вони приховали в своїх е-деклараціях корпоративних прав у 4 юридичних особах на суму 732 949,41 грн., а саме: ТзОВ “Дитячий світ” ЛТД (частка у статутному фонді становить 681 929.00 грн., 96.894%), ТзОВ “Надзбруччя-Агро” (частка у статутному фонді становить 26 020.41 грн., 51%), Дочірнє сільськогосподарське підприємство “Надзбруччя-Агро” (частка у статутному фонді становить 25 000 грн.), Громадська організація “Тернопільський медіа-клуб”.

Таким чином родина Яциковських вчинила кримінальне правопорушення передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Однак знаходячись на керівних державних посадах та в органах місцевого самоврядування і маючи серйозних покровителів в особі екс-губератора Львівщини та Тернопільщини, Яциковські поки можуть спати спокійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар