суботу, 5 листопада 2016 р.

Урочистий концерт до 25 річниці Національної Гвардії України та Спілки офіцерів…



4 листопада 2016 року в Тернополі в обласній філармонії відбувся святковий концерт з нагоди 25-річниці Національної гвардії України та 25-річчя спілки офіцерів України. В концерті взяли участь  співаки, поети Тернополя, аматорські колективи та молоді виконавці.
В урочистій зустрічі ветеранів гвардіїців взяла участь дружина Героя України генерала Національної гвардії Сергія Кульчицького, який загинув при захисті суверенітету та територіальну цілісність України на Донбасі - Надія. Привітати гвардійців також прийшов і тернопільський міський голова Сергій Надал, Надії Кульчицькій він вручив відзнаку почесного громадянина міста Тернополя якою нагороджено легендарного генерала. У спогад про чоловіка пані Надя згадала: -Така доля військової людини – солдати йдуть на війну, але не всі з неї повертаються. Герої не вмирають, Герої живуть вічно! І мій чоловік, в пам’яті вже кожного напевно залишиться першим Героєм України, генералом, який загинув у боротьбі за незалежність нашої держави…
Голова тернопільської обласної організації спілки офіцерів України, ветеран НГУ Олександр Варакута у історичному виступі про становлення НГУ і СОУ відмітив роль національно-демократичних сил 90-х минулого століття у становлені і Національної гвардії, і спілки офіцерів України, а також нагородив відзнакою спілки офіцерів України громадсько-політичного діяча ветерана «рухівця» Василя Турецького. Таку саму відзнаку спілки офіцерів вручили і координатору ГО «Схід та Захід єдині», ветерану гвардійцю, активному співорганізатору урочистих святкувань, відомому волонтеру Василю Коньку, він у своєму виступі згадав про роки своєї служби під керівництвом комбата, а тепер світлої памяті легендарного генерала Кульчицького - та про те як сьогодні у волонтерській роботі сповідує принципи служіння Україні що вирізняють справжніх Національних гвардійців України. До речі Олександра Варакуту у цей вечір нагороджено іменним годинником від Тернопільського міського голови.

















































































 Молодому поколінню майбутніх офіцерів України, курсантам Тернопільського професійного коледжу з посиленою військово-фізичною підготовкою (ДНЗ "ТПК ПВФП" який функціонує у м. Збараж), що також були на концерті разом зі своїм наставником ветераном афганської війни Олександром Роговим від імені голови тернопільської обласної організації спілки офіцерів України вручено грамоти-подяки за успішне навчання. Отримали вони їх, з рук Надії Кульчицької.
Гості і ветерани гвардійці прослухали виконання музичних композицій, побачили театральні уривки з драматургії присвяченої українській минувшині та поетичні рядки що оспівують нашу героїчну історію. Загалом вечір у філармонії видався хорошим і душевним. Привітали ювілярів своїми творчими виступами Олександр Смик, Ігор Степ, Володимир Вермінський, Юрій Футуйма, Роман Лотецький, гурт "Інтерконтингент", "Бойовий гопак" і інші молоді виконавці Тернопілля. Вела концерт - громадський діяч та волонтер Наталія Кіндрацька.


Ігор Крочак, член СОУ, військовий історик та волонтер


(фото автора)



5 листопада 2016 року

1 коментар: