вівторок, 26 травня 2015 р.

Тиждень історичного факультету ТНПУ


25 травня студенти, викладачі та гості урочисто відкрили тиждень історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету.
Вже традиційно захід розпочався з підняття Державного прапора, прапора факультету та виконання Гімну України. Підняти синьо-жовтий стяг мали честь студенти Академії сухопутних військ, а студентські декани Ярослав Півторак та Богдан Баран підняли прапор історичного факультету.

Декан факультету доктор історичних наук Микола Бармак у вітальному слові звернувся до майбутніх істориків і зачитав наказ про передачу повноважень студентам у рамках днів студентського самоврядування, а також вручив грамоти найактивнішим.
Серед гостей свята був Олександр Варакута - представник обласної організації Спілки офіцерів України. Від імені спілки, Олександр Павлович нагородив волонтера Романа Павлишина “Хрестом заслуги” з позолотою – орденом СОУ.







До студентів також звернувся  випускник факультету Ігор Крочак - журналіст, військовий історик, громадський діяч, ветеран УНА-УНСО, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України. Регулярно перебуваючи в зоні бойових дій і знаючи з власного досвіду, Ігор Якович наголосив на тому, що інформація та історична правда – сильна зброя і  закликав студентів брати участь у волонтерській діяльності та протидії інформаційній війні, яку веде проти нас веде північний агрессор.








Клуби історичної реконструкції «Сталевий Бук» з міста Чернівців та «Галицька Дружина» з Тернополя, продемонстрували присутнім реконструкцію двобоїв наших предків періоду середньовіччя, та прочитали студентам лекцію про елементи бойових мистецтв праукраїнців-русичів.




 У рамках тижня факультету студенти матимуть змогу отримувати і естетичне задоволення й інтелектуально розвиватися.

Соломія БОЙКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар