четвер, 6 серпня 2015 р.

Юрій Чижмарь:Травень 2017

Травень 2017 року. Донецьк. Урочисте об'єднане засідання місцевих парламентів Луганського і Донецького реніонів Новоросійського федеративного округу України, присв'ячене 2-ій річниці референдуму. В залі депутати в камуфляжній формі з численними орденами і медалями на колорадських стрічках. Місцевий комунальний канал чесних новин «LIFE NEWS – Україна» зайняв ложу преси, отримавши ексклюзивне право трансляції заходу. Після слів ведучого за кадром "Встати, президія іде", зал здригнувся і хутко підвівся - на трибуну вийшли префекти Захарченко і Плотніцький, а також голова ради ветеранів Моторола.

В якості поважних гостей в залі присутні батьки Конституції Новоросії Кучма, Медведчук і Шуфрич, які в Мінську готували її текст, дослівно переклавши на українську мову з російськомовного оригіналу ніби невідомого їм автора. В зал по пандусу вкотили коляску з Кернесом, який із заздрістью дивився на членів президії. Кажуть просився і Янукович, але за відмову передати посвідчення президента в музей Новоросії йому відмовили у запрошенні.
Новопризначеного генерального прокурора Новоросії Рената Кузьміна, як віртуоза гри на піаніно, попросили заграти гімн. Оскільки не вказали чий, російський, СРСР-івський чи український, він заграв улюблений – «Мурку». Присутні заспівали хором, як виявилося, слова знали усі напам'ять.
Захарченко зачитав вітальну листівку Президента України до учасників урочистого зібрання з побажаннями успіхів у їх нелегкій, але благородній справі. В листівці зазначалося, що йдучи на зустріч побажанням жителям краю та з метою кращих продаж тортик "Київський" на території Луганського і Донецького регіонів продаватиметься під назвою "Новоросійський". Зал схвально загудів, з попередньою назвою улюблений десерт багатьом застрягав в горлі.
Учасники зібрання високо оцінили вклад Президента України в одностороннє виконання Мінських угод, особливо в частині заборони переслідування учасників героїчних подій, за що Плотніцький запропонував пожиттєво обрати його Уповноваженим Новоросійського федерального округу у справах ветеранів та учасників війни. Із зали явно нетверезим хтось вигукнув: "А моральный ущерб...? Два года терористами называли."
Далі були чисельні виступи представників провладної партії Єдина Новоросія та опозиційної Комуністичної партії, єдиних двох партій, які виконали вимоги спеціального виборчого закону і змогли довести, що вони не брали участь у геноциді жителів Донецької і Луганської областей.
Наприкінці учасники урочистості передали вітання 23 дообраним депутатам ВР, які вже шостий місяць живуть в палатках на Бориспольській трасі перед барикадами Правого сектора та через посередництво спеціального посланця Президента України Царьова домовляються про створення коридору і допуску депутатів до зали ВР для виконання своїх депутатських повноважень.
Звечоріло, учасники розійшлися по місцевим генделикам для індивідуального та групового святкування і тільки поодинокі автоматні черги в повітря нагадували жителям Донецька, що делегації з регіонів ще не поїхали з міста. А тригодинний салют з Градів на честь свята могли із підвалів та землянок споглядати жителі Маріуполя та його околиць.

Немає коментарів:

Дописати коментар