пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Вісті з передової від групи «Схід та Захід єдині». Піски, «Шахта», Опитне в неспокійний період «перемир’я».




Девятнадцятий рейд групи «Схід та Захід єдині» триває ! 27 та 29 жовтня 2015 року наші побратими з Донбасівського відділення групи не дивлячись ні на погодні умови ні на труднощі «перемирного» часу продовжують забезпечувати підрозділи та зєднання якими ми опікуємось волонтерською допомогою.

На напрямок Пісків, Водяного, Опитного, «Шахти» Путилівська що біля населеного пункту Бутовка двічі виїзджав Володимтир Авдєєв. Наш координатор по зоні АТО Едуард Хатмуллін сьогодні поїхав по іншому маршруту (Щастя, Станиця Луганська і інші населені пункти подробиці згодом). Як завжди автомобілі групи радо зустрічають наші добрі друзі, бійці та командири. Окрім допомоги волонтери завжди привезуть тепле слово, цікаву історію та найбільше цінується те що хлопців на передових опорних пунктах не забувають.
 Осінь повністю вступає в свої права і та допомога що ми надаємо військам вже пристосована до відповідного періоду. Недарма, і Василь Конько і Едуард Хатмуллін і усі інші наші побратими так ретельно працювали над наповненням 19-го рейду. Яблука з господарств Петра Гадза «йдуть за милу душу»:-Смачні та соковиті..., добре доповнення до меню та раціону, а вітамін для солдатських організмів це важливо. Хліб з Озерної від Петра Христинича, бійці вже напитують самі:-А чи нема отих великих «буханців», наш Володимир каже, як немає, є хлопці є…А ще у ті дні ми трохи порадували солдат солодощами, шоколадними конфетами і іншим.



































Список іншої допомоги стандартний, постійний читач знає що автомобілі групи виходять на марші заповнені і картоплею, і тушкованим мясом і тими речами що замовляють хлопці, а подекуди і дівчата. Не секрет що представниць прекрасної половини людства чимало у військах (ба навіть і на самому «передку», це я нагадую тим «музчинам» які ще до цих пір вважають що це не їх війна і усіма способами відсторонюється від самої згадки про неї).
Щодо ситуації на фронтовій лінії, (чи то пак політично-коректною мовою «трясця її мамі»- лінії «розмежування»), то вона є неспокійною. Противник вночі чинить провокації із застосуванням зброї… А наш політикум тішиться що «домовленості» працюють (обіцянка, цяцянка «недолугому» розрада), на мій погляд щоб вони запрацювали потрібні більш рішучі кроки як на дипломатичному рівні так, і на військовому (оснащення новими зразками озброєння військ, кардинальна зміна бойової підготовки, вишколення нових вищих командних кадрів з офіцерів що отримали справжній системний бойовий досвід, а не «туристичний» в зоні АТО, реальна блокада контрабанди на окуповані території… І так далі по списку який  вже неодноразово озвучували незалежні українські та закордонні військові експерти). І головне, це і бійці постійно стверджують-реформи потрібні, реформи, а не «пашталакання» писком що вони йдуть, куди йдуть, і як швидко йдуть, поки що ніхто не відає…
Дорогі благодійники групи «Схід та Захід єдині» усі бійці в яких побували наші волонтери щиро дякують вам за допомогу. Група і надалі буде робити все можливе щоби забезпечувати наших героїв, там на передовій, усім необхідним. Тому як завжди чекаємо і від вас розуміння та підтримки нас у нашій діяльності. Постачання зєднаннь та підрозділів навіть волонтерами у рази зменшилось, тому просимо вас бути не байдужими. Допоможемо армії разом. Про чергові марші групи «Схід та Захід єдині» трохи згодом, слідкуйте за повідомленнями на сторінці.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»

 (фото Володимира Авдєєва)

30 жовтня 2015 року


Немає коментарів:

Дописати коментар