вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Новини від групи «Схід та Захід єдині». Діточкам про волонтерів, бійців і Україну.




Виховання свідомих патріотів починається з шкільної лави, це казали ще древні античні мислителі. Волонтери групи «Схід та Захід єдині» провели зустріч з школярами 29-ї школи міста Тернополя.

20 жовтня 2015 року координатор групи по Західній Україні та Тернопільщині Василь Конько та прес-секретар групи Ігор Крочак на запрошення учнів 5-в класу цієї школи де класним керівником Ліна Іванівна Солодченко провели зустріч з її вихованцями. Побачення школярів та волонтерів виявилось напрочуд добрим та душевним, можна сказати родинним. Аякже, ученицею цього класу є донечка нашого Василя Конька, Дашенька, вона навіть підготувала Стінгазетний Листок «Мій тато, волонтер» (подаю фото оригіналу «видання»), де з дитячою безпосередністю розказала чим займається її батько зі своїми побратимами на фронті.
Теплими доступними для дітей такого віку і Василь, і я попробували розказати про наших героїв бійців Збройних Сил України, добровольчих батальйонів, прикордонників, правоохоронців ну і звісно волонтерів. Василь Конько з батьківською турботливістю, оминаючи декотрі подробиці війни, розповів про діяльність нашої групи на фронті та її історію. Треба було бачити вдячливі дитячі посмішки пятикласників, а у старшокласників (на зустрічі було декілька старших активістів шкільного самоврядування) зосереджена допитлива вдумливість, що б зрозуміти, що зустріч вдалася. По завершенні після дитячих запитань, були подарунки. Діти читали вірші, простими словами розказали своє розуміння поняття слова волонтер і подарували малюнки для бійців на фронті та обереги (які ми неодмінно доставимо у найближчому рейді). Ми ж вручили класу український стяг підписаний солдатами на фронті та ксерокопію на сертифікат до  «Волонтерської зірки», (таким щирим малим друзям у шкільні музеї ми не вперше даруємо заламіновану ксерокопію сертифіката, оригінал зберігається у  Державному архіві Тернопільської області де я працюю. Копії дітям це так би мовити мій почин історика архівіста та волонтера. Підростаючому поколінню це цікаво. Зірка в Тернополі на «Алеї Зірок» що на Гетьмана Сагайдачного її ж кожен може побачити, (ба навіть сфотографуватись біля неї), а копія документу, ось вона в шкільному музеї…Група «Схід та Захід єдині» завжди пишається що поряд з іншими волонтерами Тернопілля та України є і її маленька часточка пошанування у цій «Волонтерській Зірці» у Тернополі). Приємною була зустріч і з директором школи  Анатолієм Васильовичем Ятищуком, я недарма на початку написав що побачення було «родинним», його дружина Оксана Василівна колись у 90-ті, коли я навчався на історичному факультеті ТНПУ була куратором моєї групи та моїм викладачем.



























Василь Конько розповів директору школи про волонтерські будні, бійців, бригади ЗСУ до яких ми відвозимо допомогу, і про 24- бригаду зокрема. Бо Анатолій Васильович з гордістю питав як там «моя бригада». Напевне колись замолоду він теж носив військовий однострій, і як кожен чоловік що віддав якусь частинку свого життя армії завжди з пошануванням згадує свою частину та військових друзів. Директору ми подарували гільзу від боєприпаса (звичайно що використану), з написом назви групи та нашими «позивними». На моє глибоке переконання, і мого побратима Василя Конька та й усього загалу нашої групи такі зустрічі тільки стверджують у підростаючому поколінні гордість за свою державу та пошанування до її героїв. Тому хвала тим педагогам що це розуміють і працюють над цим. Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора)


20 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар