пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Війна за розум українців

Кремль поступово досягає своєї мети.
І мета ця - не захоплення донецького аеропорту.
Свіжий приклад. Зразу після захоплення в полон "кіборгів", що вони роблять? Розстрілюють тролейбусну зупинку в Донецьку. І відразу після цього планують провести у Донецьку коридор ганьби для українських військових. Вони чекають що налякані, повні ненависті від свіжої пам'яті про теракт, дончани накинуться на військових, що натовп розтерзає "кіборгів". А лайфнюз буде там щоб це зафільмувати.

Їх мета не захоплення будь чого матеріального, територія, об'єкти - це лише проміжні цілі. Війна йде за розум українців. Наші генерали, навіть найкращі з них, не зможуть перемогти в цій війні поки не зрозуміють, що ця війна - інформаційна.
Зокрема їх мета зробити так, щоб населення Донбасу ненавиділо Україну. А українці, за межами Донбасу ненавиділи дончан.
Справа в тому, що нинішня Росія побудована на ненависті.
Ненависті до "чурок" і "жидів", "піндосів" і "укропів", "грантоїдів" і "олігархів".
Може здаватись, що там, в Кремлі ідіоти, але це не зовсім так. Кремль прагне перебудувати українське суспільство на російський манер. Перенести ціле українське суспільство на старий-новий фундамент ненависті. Ненависті до "донбаських ватників", "ополченців", "росіян", "жидівської влади", "олігархів", "байдужої Європи".
Суспільство побудоване на ненависті - це той самий шлях в Митний Союз від якого ми відмовились рік тому, і куди намагається повернути нас Росія. Бо суспільство ненависті не зможе стати частиною Європи.
Захопивши Донбас і Крим, Росія відокремила від України значну частину проросійського електорату.
Тепер Кремль намагається витиснути українців з Донбаса в Україну. Бажано переляканих і повних ненависті до укропів, які будуть їх сусідами в багатьох українських містах. Мешканці Донбасу переселяться в інші регіони України активізуючи, і гуртуючи навколо себе проросійські настрої. Будуть ті, які не піддались на пропаганду, але їх буде меншість.
В той час Росія буде заселяти Донбас "ополченцями".
Цей момент вартий окремої уваги. На наших очах відбувається найбільший в новітній історії проект примусового переселення і колонізації. Це те, про що говорив Тімоті Снайдер, коли згадував Сталіна і Гітлера у своїй лекції "Україна: Від пропаганди до реальності". Те що не вдалось Гітлеру, не в повній мірі вдалось Сталіну, зараз пробує завершити Путін.
Кремлю не потрібно окупувати всю Україну.
Їх справжня зброя то не Гради, а ешелони наляканих, накачаних ненавистю втікачів з Донбасу. Їм треба повернути в український парламент ті 30%-40% ненависті, які зробили президентом Януковича.
Їм потрібна Україна, побудована на ненависті.
Знаючи це, пам'ятаючи це, ми зможемо протидіяти їм і переможемо.
Якщо забудемо, піддамось емоціям - програємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар