пʼятницю, 9 січня 2015 р.

12 доларів в день отримує російський троль

На сайті однієї з популярних фріланс-бірж Freelancehunt з'явилося оголошення про пошук "тролів" для розпалювання суперечок і маніпулятивного нав'язування думки. Як повідомляє Watcher, якийсь роботодавець з Росії пропонує людям без особливих моральних принципів розпалювати суперечки на форумах та соціальних мережах на різну антиукраїнську тематику.


"Основні теми: погіршення рівня життя в Україні, можливий Майдан-3, пригнічення російськомовних жителів, зубожіння, каральна операція на Південному Сході і т.д. І все це на тлі розповідей про хорошого життя в Росії, Криму", - таку "гідну "роботу пропонують людям російські роботодавці.

Оплачувати обіцяють кожен коментар - від 5 до 15 рублів. У день, обіцяє роботодавець, "тролі" матимуть від 500 до 700 рублів (8 - 12 доларів ред.).

Примітно, що розцінюють таку роботу як "постійну", наймають не менше, ніж на три місяці.

Раніше західні журналісти розшукали документи, які доводять що армія російських тролів цілеспрямовано атакує західні ЗМІ. Вже в травні журналісти газети The Guardian нараховували під статтями про Україну десятки тисяч щоденних повідомлень від російських ботів.

Як розпізнати російського троля? (польською)
Про інформаційну безпеку
Іван Роздум

Немає коментарів:

Дописати коментар