неділю, 22 жовтня 2017 р.

Шукають "нових україномовних"

Дорогі друзі!
Звертається до вас викладач Брандайського університету (США) Курт Вулгайзер. За спеціальністю я соціолінгвіст, вивчаю соціолінгвістичні процеси та мовну політику в країнах Східної Європи, зокрема в Україні та Білорусі. В даний час проводжу нове досліження - шляхом опитування вивчаю «мовні автобіографії», соціальні профілі та мовний узус україномовної молоді в містах, де переважно говорять російською. Запрошую взяти участь у цьому дослідженні вихідців із центральної, східної та південної України, віком від 18 до 30, як "нових україномовних",
які свідомо перейшли з російської на українську мову як основний засіб спілкування, так і "традиційних україномовних", які виховувалися в україномовних сім'ях і говорять українською мовою з раннього дитинства.
Якщо ви хочете взяти участь у цьому опитуванні, будь ласка, напишіть мені за адресою cwoolhis@brandeis.edu і я надішлю вам анкету. Я також буду вам надзвичайно вдячний, якщо ви расповсюдите цю інформацію серед своїх україномовних друзів та колег, особливо в Києві, Харкові, Одесі та Дніпрі.
З повагою
Курт Вулгайзер
Dr. Curt Woolhiser
Lecturer
Department of German, Russian and Asian Languages
and Literature
Brandeis University
415 South Street MS-024
Waltham, Massachusetts 02454 USA
Curt Woolhiser

Немає коментарів:

Дописати коментар