неділю, 29 жовтня 2017 р.

Alina Protsyk:Metro til TINGBJERG og HUSUM TORV

Metro til TINGBJERG og HUSUM TORV
Del og like
Heldigvis skal den nyvalgte Borgerrepræsentation drøfte i 2018, om der skal bygges en Metro til Brønshøj. Men hvorfor ikke forlænge Metroen til Tingberg og Husum Torv?
Der er gode grunde til at Metroen bør have et stoppested ved Tingbjerg. Det vil bringe Tingbjerg tættere på byen – målt i rejsetid. Pt tager det over 33 min fra Tingbjerg til Københavns Hovedbanegård; denne rejsetid vil kunne reduceres til 19 min. Og det vil betyde meget for, hvor attraktivt det vil være at bosætte sig i Tingbjerg. Ingen tvivl om, at det vil gavne byudviklingen i Tingbjerg, hvis der kom Metro til Tingbjerg.

Alternativet til en Metro er en Letbane, som kører på Frederikssundsvej. Det vil have konsekvenser for butikslivet på Frederikssundsvej, da der vil blive nedlagt parkeringspladser. Ganske vist bliver forureningen lavere med en Letbane fremfor med busser, men der vil stadig være støj. Det bør også indgå i drøftelserne om, hvorvidt Metroen bør forlænges til Husum Torv.
Da Borgerrepræsentationen diskuterede udbygningen af Metronettet i København, var et af kriterierne, at der gerne skulle være byudvikling, hvis der skulle føres en Metro til området. Og der stod i oplægget til borgerrepræsentanterne, at der IKKE var byudviklingsområder i Brønshøj. Det er jo sådan set rigtigt, men der er rigtig meget byudviklingspotentiale i Tingbjerg. Og en Letbane på Frederikssundvej kan nemt give byudvikling.
Ærgerligt at Borgerrepræsentationen ikke så byudviklingspotentialet i Tingbjerg og problemerne for det lokale butiksliv, da den drøftede nye Metrolinjer. Det må ikke ske næste gang Borgerrepræsentationen skal drøfte nye Metrolinjer.
Alina Protsyk
Kandidat til Borgerrepræsentationen (R)

Немає коментарів:

Дописати коментар