неділю, 27 липня 2014 р.

Чи буде Тернопіль дихати вільно?

22 липня, з метою побудови візії майбутнього Тернополя, місто відвідали представники громадянської платформи “Нова Країна”. Організаторами “Дня НОВОЇ КРАЇНИ” в Тернополі стала громадська організація “Змінюємо Україну”.
Розпочали день з відкритого прямого ефіру на “Українській хвилі” (УХ-радіо). Гостями на студії були: голова ГО “Змінюємо Україну”, Олег Мушій та представник “Нової Країни”, Тарас Козак. Спілкувались з ведучим про подію, що мала відбуватись.

Продовженням дня став бізнес-сніданок з представниками влади та бізнесу. Обговорювали можливості розвитку міста у майбутньому та розглядали потенціал майбутнього Тернополя у світлі революції гідності.
Наступним елементом “Дня Нової Країни” був брифінг для представників місцевих ЗМІ, який проходив у залі Тернопільського прес-центру в Народному домі “Перемога”. Організатори розповіли про себе та про подію, що мала відбутись.
“Ми не приїхали для того, щоб нав`язати вам свою думку про бачення майбутнього міста. Яким воно буде – залежить від вас. Ми всього лише привезли вам алгоритм, як це майбутнє можна визначити для себе. Так, у нас є бачення майбутнього всієї країни, але бачення Тернополя у нас немає”, – говорить представник “Нової Країни” Ольга Болсунівська.
Завершальним елементом дня стала сама проектна сесія, що відбувалась у залі Народного дому “Перемога”. Розпочалась вона з представлення ГО “Змінюємо Україну” та конкретних її напрацювань з проектами розвитку міста. Тоді, представники “Нової Країни” виступили з презентацією своєї громадянської платформи. Слово також мали голова Тернопільської обласної державної адміністрації, Олег Сиротюк та представник Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.

В процесі робочої сесії “Нове місто”, 30 учасників було поділено на 4 групи, які проектували свою візію майбутнього Тернополя у наступних секторах: бізнес, громадська активність, самоврядування і приватне життя. Визначену візію буде оцифровано і представлено владі.
Зокрема це і стало результатом проведення даної робочої сесії. Також, в найближчі дні буде сформований осередок “Нової Країни” в Тернополі.

Немає коментарів:

Дописати коментар