вівторок, 31 березня 2015 р.

Яценюка можуть відсторонити на три місяці

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк має бути відсторонений від виконання обов'язків голови уряду на період діяльності тимчасової слідчої комісії ВР з питань перевірки звинувачень в корупції, оприлюднених на адресу Кабміну колишнім главою Держфінінспекції Миколою Гордієнком.
Про це заявив позафракційний депутат, член комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Юрій Дерев'янко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, в парламенті вже зареєстрований проект постанови про утворення  тимчасової слідчої комісії з питань перевірки поширених екс-головою Держфінінспекції М. Гордієнко фактів корупційної діяльності Кабінету міністрів, а також фактів корупції на державних підприємствах ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртранснафта».
«Одним із пунктів цієї постанови є пункт 10, який говорить про те, що у зв'язку із тяжкістю звинувачень, оприлюднених на адресу уряду та прем'єр-міністра, відсторонити прем'єр-міністра Арсенія Яценюка від виконання ним обов'язків прем'єр-міністра України на період діяльності тимчасової слідчої комісії», — наголосив Ю. Дерев'янко.
Він зазначив, що термін діяльності цієї слідчої комісії — 3 місяці від дня прийняття відповідної постанови. Ю. Дерев'янко також додав, що комісію не повинен очолювати представник «Народного фронту», «щоб не було конфлікту інтересів».
Депутат переконаний, що питання про включення в порядок денний цієї постанови буде ставитись на погоджувальній раді вже на наступному тижні.
«Після революції гідності справа про крадіжку більше 7,5 млрд. гривен повинна розслідуватися абсолютно публічно, максимально прозоро, із залученням всіх ЗМІ», — наголосив Ю. Дерев'янко.
Нагадаємо, відсторонений прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з посади глави Держфінінспекції Микола Гордієнко звинуватив главу уряду у використанні всіх незаконних схем попередньої влади у власних цілях. За його інформацією, за нинішнього Кабміну з бюджету було виведено понад 7,5 млрд. гривен.

2 коментарі:

  1. Граматична помилка: "...оприлюднених на адресу Кабміну колишнім главою Держфінінспекції Миколою Гордієнко". Має бути ГОРДІЄНКОМ. Ким оприлюднена? Гордієнко чоловік, бо має ім`я Микола. Тож закінчення - "ом". :)

    ВідповістиВидалити