четвер, 19 грудня 2019 р.

Що розглядала сесія ВР Каракалпакстану?

16 грудня 2019 р в столиці Республіки Каракалпакстан місто Нукусі в будівлі Парламенту Каракалпакстану «Ак сарай» відбулася 26 сесія Жокарги Кенес Республіки Каракалпакстан (Парламент). Сесію відкрив Голова Верховної Ради Республіки Каракалпакстан Муса Ерніязов ( він же керівник Каракалпакстана)
За звітом Ерніязова стало відомо, що в бюджет Узбекистану відправлено у вигляді податків 3,5 трильйона сумів
(Сум - валюта Узбекистану ,  курс 1 $ = 9450 сум, отож у валюті зібрано 370 млн 380 тис доларів). Президент Узбекистану Шавкат Мірзяеев дозволив використовувати від цієї суми 79 млн 365 тис $  для потреби Республіки Каракалпакстан. Тут нема детальної інформації про валюту яке поступає від видобутку і продажі каракалпакського газу і нафти,  так само про валюту від продажу каракалпацької бавовни  Тому що обсяг валюти від продаж у каракалпацького золота, бавовни. газу і нафти тримається в секреті. Тут безпосередньо пов'язані сам Мірзяеев і керівники Газпром і Лукойл.
Так само за звітний рік нібито прийшли інвестиції з Німеччини, Китаю, Південної Кореї, Японії, Туреччини, Латвії і Польщі на суму близько 180 млн $ ... Нам цікаво, що роблять інвестиції з Німеччини, Японії, Латвії, Польщі в Каракалпакстані, котрий  зараз окупований Узбекистаном. Ці бізнесмени , або діти диктатора або вони фінансують диктаторський і окупантський режим Мірзяєва в Республіці Каракалпакстан.
На сесії нібито розглянули бюджет Республіки Каракалпакстан на 2020 рік. Тут немає жодної інформації, оскільки вся інформація тримається  в секреті. Внаслідок бюджет Каракалпакстану, який призначає Узбекистан,  злиденний.
Офіційно поідомляється, що виступили міністр фінансів Республіки Каракалпакстан М.Садіков, так само заступник міністра фінансів Узбекистану Е.Турсунов а також керівник Державного Податкової Служби Республіки Каракалпакстан К.Халмуратов. Після того депутати прийняли відповідне рішення.

Звертаємо ВАШУ увагу: За 5 років нібити депутатський корпус розглянув на 29 сесії 159 питання. У тому числі вони встигли провести зміну в Конституції Республіки Каракалпакстан,  а так само прийняли 30 законів за зразком Узбекистану. Як пишуть офіційні ЗМІ Каракалпакстана нібито за 5 років депутати послухали 76 доповідей з економічної тематики. З боку Комітетів Верховної Ради Республіки Каракалпакстан офіційно розглянуто 220 питань і нібито прийнято відповідні рішення ... На сесії «проти» -немає, «утримались» -немає.

Нагадуємо: Республіка Каракалпакстан має населення понад 2 млн.осіб. Територія більше 166 тисяч  кв.км . Межує  з Казахстаном і Туркменістаном. До складу Узбекистану увійшли згідно з міждержавною угодою 1993 року терміном на 20 років. Цей термін минув у 2013 році, після активізації громадськості Каракалпакстана зростає з кожним днем. Зараз Каракалпакстан перебуває у фактичній окупації з боку Узбекистану. В Каракалпакстані заборонено створення каракалпацьких партій. В Парламенті депутатом може стати лиш той, хто пройшов  «тест» у співробітників держбезпеки Узбекистану. Вони виконують завдання СДБ Узбекистану. Всі закони в Каракалпакстані - це копія законів Узбекистану. 

22 грудня 2019 року відбудуться  «типу» вибори в Парламент Узбекистан і в Парламент Каракалпакстану. Про це пишуть ЗМІ,  куплений Урядом Узбекистану і спонсорами, що вибори в Узбекистані проходитимуть вільно.  Вони не пишуть про незалежну Республіку Каракалпакстан, про фактичну окупацю Каракалпакстану, про партії Республіки Каракалпакстан,  про Уряд Республіки Каракалпакстан в вигнанні...

Немає коментарів:

Дописати коментар