неділю, 6 жовтня 2019 р.

Тривають зйомки фільму «Пам'ять сонця»

У травні 2019 Одеська кіностудія почала зйомки пригодницького фільму «Пам'ять сонця».
Кінопроект спільної україно-грузино-турецької стрічки «Пам'ять сонця» став одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером картини виступив Костянтин Коновалов. Автори сценарію - Євген Тимошенко і Костянтин Коновалов, продюсери фільму - Андрій Осіпов, Юрій Калиновський, Мірза Давітая і Заза Урушадзе.
Ролі у фільмі грають українські та турецькі актори.

Події історично-пригодницької стрічки «Пам'ять сонця» відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я, кінця ХVIII століття. Османська Порта і Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор'я. Тримається остання фортеця - Хаджибей.
Козаки-задунайці посилають козака Андрія доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб звільнити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти зрадника, який господарює в фортеці.
Спеціально для зйомок фільму на території Одеської кіностудії було побудовано кілька локацій: турецький дворик і таверна. Зйомки ключових сцен фільму зараз проводяться на території Білгород-Дністровської фортеці.
Голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов зазначив «Сьогодні кіностудія активно працює як сервісний майданчик, але для нас важливо створювати і власний продукт. Ми віримо, що фільм «Пам'ять сонця» має великий потенціал і сподобається глядачеві. За настроєм ця картина схожа на нашу знамениту стрічку «Д'Артаньян і три мушкетери». У ній будуть бійки, погоні, використано різну зброю і інший історичний реквізит. Також в зйомках ми використовуємо сучасні технології »
«Днями закінчені зйомки в таверні на Одеській кіностудії. Саму локацію, побудовану спеціально для зйомок «Пам'яті сонця»,  ми вирішили не розбирати. Її можна буде використовувати як музейну експозицію. Зараз ведуться зйомки в Білгород-Дністровську на території Акерманської фортеці. Це масові сцени з використанням піротехніки і зброї », - розповідає режисер картини Костянтин Коновалов.
Як повідомив голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра : "Цей історичний фільм знімається за сприяння Тернопільської кінокомісії. В українській історії є чимало сторінок, котрі поки що не екранізовані і не є сюжетами книжок.  Характерно, що це спільна робота митців України, Туреччин та Грузії, відтак, сподіваюсь, буде резонанс не лише в Україні , а й за кордоном"

Кінокомісія: В Одесі тривають зйомки фільму «Пам'ять сонця»:

Немає коментарів:

Дописати коментар