неділю, 6 травня 2018 р.

Менти з’ясовують стосунки між собою руками атовців?...


Нещодавно низкою засобів масової інформації пройшла «топ-новина» про обшук в помешканні ветерана АТО, добровольця, в якого начебто знайшли арсенал зброї… Новина стала великим, але сумнівним успіхом для тернопільських правоохоронців, адже дві снайперські гвинтівки, які знайшли вдома у ветерана АТО, були зареєстрованими в дозвільній системі МВС, більш того доброволець воював з ними в зоні проведення АТО (зі своєю власною зброєю!!),
де отримав численні поранення, в тому числі в голову.
Але досить цікавим стало питання з якою метою та як саме проводився обшук? За достовірною інформацією із власних джерел стало відомо, що підставою для звернення поліції до суду за санкцією на обшук стало звернення особи із вигаданими паспортними даними, який начебто бачив, як 2 роки тому в зоні АТО хтось комусь передав якусь зброю, яку власне і шукали в помешканні ветерана. Звісно зброї, яку шукали ніхто не знайшов, але показники собі зробили та, будьте певні, на премію та зірку на погони собі заробили. А самого «заявника» звісно в очі ніхто ніколи не бачив, та й людини з такими паспортними даними просто не існує.
Повернемось до  питання хто саме проводив обшук. А тут стає зовсім цікаво… Обшук в Підгаєцькому районі проводив… Департамент  внутрішньої безпеки, яким керує одіозний Василь Джиджора, спільно із колишнім «Беркутом». Ні для кого не є секретом внутрішній конфлікт між Василем Джиджорою та начальником ГУНП в Тернопільській області Олександром Богомолом. Чому обласний розшук та Підгаєцька поліція не були повідомлені про проведення обшуку лишається загадкою.
Мабуть відповідь на дане питання криється в тому, що між Джиджорою та Богомолом триває прихована ворожнеча, через амбіції керівника ДВБ зайняти крісло очільника Тернопільської обласної поліції, про що він мріє не перший рік, але через втручання громадськості бізнесмент Василь Джиджора ніяк не може втілити мрію у реальність.
Немає великого секрету в тому, що Джиджора є досить успішним бізнесменом, звісно весь бізнес  оформлений на його дружину Ольгу Миронівну Джиджору, брат  Василя Джиджори також займається успішним бізнесом, звісно в розвитку якого сприяє очільник ДВБ, хто б сумнівався?
Згідно майнових декларацій, які Василь Іванович Джиджора подавав за попередні роки, він є щасливим власником дворівневої квартири у Тернополі площею 140,1 кв.м, гаража 17,9 кв.м та кількох автівок BMW ALPINA, Skoda Super-B і Volkswagen Touareg, останній щоправда згідно декларації зареєстрований на Ольгу Джиджору.
Також родина Джиджор займається успішним бізнесом в галузі пасажирських перевезень, звісно отримання необхідних дозволів та ліцензій Ользі Миронівні забезпечує її чоловік – полковник поліції Василь Джиджора. Ольга Джиджора є власником 5 автобусів «Богдан А092-02», нежитлового приміщення в Тернополі площею 170,9 кв.м, трьох офісних приміщень в Тернополі та двох земельних ділянок у Байківцях площею 800 і 684 кв. м, де ведеться будівництво житлового будинку. Отож бачимо , що родина Джиджор є досить заможною, тож робота в поліції для Василя Івановича є скоріш за все хобі, ніж джерелом заробітку…
Посилання на майнову декларацію Василя Джиджори : https://declarations.com.ua/declaration/nacp_ba460bb0-bc5c-44ac-90b2-df14b76ecf0f
Цікавим є маловідомий факт, що начальник Департаменту внутрішньої безпеки Василь Джиджора підтримує тісні дружні стосунки з не менш одіозним Володимиром Камінським, екс-заступником Тернопільського мера Сергія Надала, якого гучно затримували київські правоохоронці кілька років тому на хабарі. Подейкують навіть, що Камінський є кумом Джиджори.
Не менш цікавим є питання як Василь Джиджора пройшов переатестацію в поліції, які в обовязковому порядку підлягали всі її працівники? Відповідь дуже проста – Джиджора В.І., Демборинський П.В., Різник Д.П., Лисик А.Б., які разом працювали в УБОЗі і є близькими друзями Джиджори, коли почалася реформа, усі НЕ випадково перевелися в Департамент внутрішньої безпеки. Коли Джиджора В.І. перевівся в Закарпатську область, слідом за ним це зробили Демборинський П.В. і Лисик А.Б. Сьогодні усі працюють в Управлінні внутрішньої безпеки ДВБ в Тернопільській області.
Пропрацювавши декілька років одним колективом, група зрослася, укріпилась та на даний час “незрозумілим” чином зуміла не просто вижити, а проникла в систему внутрішньої безпеки поліції, та здійснювати контроль за поліцією.
Повернемось до основного питання чому саме руками атовців полковник поліції Василь Джиджора намагається зводити рахунки із своїм здавалось би колегою Олександром Богомолом?
Відповідь дуже проста – по-перше, про проведення обшуку ДВБ як мінімум мав повідомити інші відділи  поліції, в посадові обов’язки  яких входить проведення цих заходів, позаяк Департамент внутрішньої безпеки не займається пошуком та вилученням незареєстрованої зброї. По-друге, серед населення належним чином  не проводиться розяснювальна робота про проведення місячника добровільної здачі зброї та вибухових речовин, через що більшість не знає , що у випадку знахідки подібних предметів, їх можна здати без неприємних для себе наслідків. Але правоохоронці  регулярно проводять «успішні обшуки», чим забезпечують собі стабільні показники.
Протягом останнього року складається нездорова тенденція, яка полягає в переслідуванні патріотів, серед яких більшість учасників бойових дій та добровольців. Масово проводяться обшуки, порушуються кримінальні справи, чим намагаються залякати найбільш патріотично налаштованих українців, зливають інформацію про паспортні дані та місце проживання учасників бойових дій, чим підставляють під удар як їх самих, так і їх сім’ї.
Неважко прорахувати на що сподівався амбіційний полковник поліції – керівник ДВБ Василь Іванович Джиджора разом із своїм подільником Миколою Гданським. Вони чудово усвідомлювали, що нічого цікавого в помешканні ветерана АТО не знайдуть, але зароблять собі «плюсік» перед вищестоячим керівництвом та підставлять під удар давнього конкурента Олександра Богомола, адже неважко зрозуміти, що на підтримку побратима підніметься левова частка ветеранів АТО та громадськості, і питання будуть ставити саме Богомолу, чим розхитають крісло очільника обласної поліції, про що так давно мріє амбіційний Джиджора…

1 коментар:

  1. А до чого тут Богомол?
    ВВБ не в його підпорядкуванні.
    Якщо в учасника АТО вилучають не законну зброю чи вибухівку то перед законом всі рівні. А якщо є питання до Джиджори то не треба піщати анонімками в інтернеті. Учасники АТО є поважними людьми, які можуть зібратись і звернутись до міністра і геніального прокурора. Крім того якщо такі вислови йдуть у пресу як "менти" то поліції в нашій державі ніколи не буде.
    А на рахунок колишнього "Беркута" можна сказати так, що коли ви смачно їли осв'ячене яєчко із ковбаскою і тепленько спали коло своїх дружин то бувші "Беркута" блокували Слов'янськ і Краматорськ. І дорога по звільненні Донбасу в бувших "Беркутят" Тернопільщини лежить від Слов'янська аж до Троїцького і в них тоже були поранені.
    Треба оцінювати людей по їх справах, а не кричати "Хто не скаче той Москаль". Пора вже розуму набратись.
    Кожна людина має робити свою роботу на роботі і тоді в Державі буде порядок, а не хаос і злидні так як зараз.

    ВідповістиВидалити