пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Відбувся фестиваль «Риба - Друг!»

Цікаве дозвілля, конкурси, риболовля і подарунки – таким запам’ятався День рибальства дітям наших Героїв

У Всесвітній День рибальства Громадська платформа «Люди допомагають Людям» спільно з Асоціацією рибалок України та рядом інших організацій, запросили дітей, що втратили своїх рідних під час Революції Гідності або в зоні АТО, взяти участь у фестивалі «Риба - Друг!», який відбувся в Гідропарку на озері «Берізка».



Основним завданням заходу є соціальна адаптація та реабілітація дітей, які в свої юні роки пізнали важкість втрати близької людини. Для них це виявилося серйозним емоційним ударом. Тому організатори зробили все, щоб влаштувати для них свято.

Діти мали можливість взяти участь в майстер-класах, стати слухачами Зеленого уроку, половити рибу, розважитися з аніматорами та покататися на конях.

Розпочався фестиваль із Зеленого уроку. Для діточок, підопічних Громадської платформи «Люди допомагають людям» краєзнавці Національного натуралістичного Центру при Міносвіти провели в цікавій та ігровій формі Зелений урок, розповіли про незвичайну по красі вітчизняну природу.

Активісти Асоціації рибалок України познайомили дітей з багатим водним світом вітчизняних водойм. Мета Зеленого Уроку було закликати у Всесвітній День риболовства до бережного ставлення до природних водних багатств рідного краю.

Професійні спортсмени-рибалки, представники мережі магазинів «Воблерок», провели з дітьми майстер - клас, розповіли про види риб і їх звички. Захід передбачав участь кожного в рибальському турнірі, в якому не було ні перших, ні останніх місць. Всі учасники отримали пам'ятні призи. Мережа магазинів подарувала вудочки та снасті до них. А вся виловлена риба була відпущена назад в озеро.

Програма Фестивалю була дуже насиченою - конкурси, ігри та творчі  майстерні. Гончари постаралися навчити дітей ліпити з глини посуд і цікаві фігурки. Так само була представлена ціла експозиція присвячена Трипільській культурі. Діти із захопленням слухали розповіді істориків про героїчну історію нашого народу. Вони розглядали акуратно торкаючись представлені старовинні екземпляри.

Художники провели з дітьми майстер класи. Діти малювали "золоту рибку щастя" від старанності закусивши свої язички. А потім кожен зміг пошепки загадати їй своє саме найпотаємніше бажання. Як хочеться, щоб воно збулося... А потім діти перетворили картинки в кораблики і пустили їх по озеру. Десятки білих корабликів-лебедів поплили по водоймі.

- Кожна дитина на цьому заході має не просту долю. Багато страждань і болю вони встигли відчути в свої юні роки. Сьогодні кожен зміг загадати найпотаємніше бажання випускаючи свою «золоту рибку» в озеро.  Такі заходи допомагають звернути увагу на потреби дітей, які втратили батька. Не лишаймося байдужими і допомагаймо дітям наших Героїв», – каже координатор Громадської платформи «Люди допомагають людям» Юлія Гоць.

Дитяче свято на озері вийшло по-сімейному добрим. На завершення Фестивалю всіх учасників чекала смачна рибацька юшка, з риби яку надав Центр сімейного відпочинку «Білі Камені», що самостійно розводить багато видів риби на своєму рибницькому господарстві.

- Я сам батько, і тому особливу увагу звертаю саме на дитячі проблеми. Іноді, щоб допомогти дітям, потрібно лише приділити трохи свого часу для спілкування і підтримки. Ми не повинні чекати, що хтось щось нам зробить, адже держава - це ми з вами. За допомогою таких ініціатив ми допомагаємо нашим діткам почуватися впевнено і радісно. Потрібно робити максимум того, що ми можемо - сказав голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Завершився фестиваль благословенням та подякою організаторам від отця Євгенія, а всі діти отримали книжки та дитячі ігри від книжкового видавництва «Ранок».

Організатори заходу: Національна екологічна Рада України; Національний еколого-натуралістичний центр Міністерства освіти України; Громадська платформа «Люди допомагають людям»; Асоціація рибалок України; Центр сімейного відпочинку «Білі Камені»; Мережа магазинів «Воблерок»; Міжнародний благодійний фонд «Україна. Воля. Життя»; НВО «Зелена Аптека»; за сприяння Громадської ради при КМДА.

Фото матеріали https://fex.net/#!836231400001?tab=image
Область вкладених файлів

Немає коментарів:

Дописати коментар