понеділок, 16 травня 2016 р.

Борщів і Україна прощались з відомим волонтером Володимиром Яворським…




15 травня 2016 року Борщів прощався з волонтером  Володимиром Яворським.
На 49 році життя помер відомий борщівський волонтер, громадський діяч, підприємець і депутат Володимир Яворський.


Людина з великої букви, патріот і мужній волонтер, який у важкі часи російсько-української війни взяв на себе тягар допомоги українським воякам. Будучи засновником Волонтерського руху проти війни "Воля-Борщів", "свободівець" неодноразово ризикував власним життям, щоб хоча б трішки облегшити життя вояків на передовій, проводив збір коштів на потреби добровольців та армії, захищав їх права в рідних селах і містах, опікувався тими, за кого не було кому заступитись.

Чесний і принциповий, він завжди був відвертий у своїх словах, переконливим і справедливим у своїх вчинках.
Пішов у вічність один з кращих синів України, поповнивши Легіон безсмертних воїнів та волонтерів.
























































































Увесь волонтерський загал ГО «Схід та Захід єдині» висловлює щирий жаль і співчуття рідним і близьким, фронтовим побратимам, волонтерській спільноті Борщівщини, Тернопілля та всієї України.
Від нашої групи у останню путь відомого волонтера приїхали провести координатор групи Василь Конько та активіст Ярослав Брилінський. На місці нас зустріли наші борщівські побратими з Володимиром Чугаєвським на чолі. Сумно було в цей день в мальовничому містечку мого дитинства Борщові, на похорон прийшло багато людей. Були тут бійці, волонтери, громадські і політичні діячі, земляки. Володимир Яворський був світлою, доброю і чесною людиною таким і будемо памятати його. Наша організація разом з іншими небайдужими надала фінансову посильну допомогу родині волонтера.
До останнього подиху Володимир вболівав за бійців на фронті, жив їхніми проблемами і турботами про них. І напевно цілком символічно що свій останній шлях він пройшов на плечах фронтових і волонтерських побратимів та в медичному автомобілі що разом з іншими волонтерами готував для передачі на фронт.

Вічна память герою, невтомному волонтерському трудівнику Володимиру Яворському ! Герої не вмирають !

Ігор Крочак (фото автора)

16 травня 2016 року


Немає коментарів:

Дописати коментар