понеділок, 13 квітня 2015 р.

Чи здатна Україна виправляти судові помилки?

15 квітня 2015 року з 11 до 12.30 в  приміщенні інформаційної агенції Укрінформ за адресою: місто Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 відбудеться круглий стіл на тему:
Чи здатна Україна виправляти судові помилки?

На сьогоднішній день українські суди за рідкісними виключеннями не мають повноважень переглянути неправосудні або просто сумнівні судові рішення і виправити судові помилки.
У провадженні Харківської правозахисної групи перебувають десятки справ засуджених до тривалого терміну позбавлення волі, в тому числі й до довічного, які викликають розумний сумнів щодо своєї справедливості. За кожною справою стоїть доля людини  майже без жодного шансу на виправлення судової помилки.
На прикладах реальних справ з використанням ексклюзивних фото, відео в дискусії з представниками влади, громадські активісти шукатимуть можливості запровадження  нових правових процедур для розв’язання проблеми виправлення помилок судів.
Учасники:
Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи;
Тетяна Мазур – директор «Міжнародної амністії в Україні»
Микола Сірий – старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України;
Андрій Діденко – експерт Харківської правозахисної групи.
Запрошені депутати Верховної Ради України, представники Генеральної прокуратури України, судової адміністрації, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини адвокати, громадські діячі.
Акредитація журналістів на місті за наявності редакційних посвідчень.
За додатковою інформацією звертатись до Андрія Діденка (093) 985 2574. 

Немає коментарів:

Дописати коментар