четвер, 12 вересня 2019 р.

Триває навчально-тренувальна операція «ORBITAL»

Четвертий день курсу штабного планування у рамках навчально-тренувальної операції «ORBITAL» з офіцерами оперативного командування «Південь» розпочався з повторення пройденого матеріалу під керівництвом полковника збройних сил Великої Британії Джима Брауна .
Наступними були заняття у групах, де офіцери у системі індивідуальної та групової роботи обговорювали процес визначення цілей при плануванні операції. Визначали різні способи ураження визначених цілей.
За словами одного з викладачів, майора британської армії Tома Бакона, серед присутніх офіцерів Української армії є люди що досконало знають тему і мають практику її застосування в реальних бойових діях. Але на сьогоднішніх заняттях цей процес моделюватиметься за тактичними нормативами армій країн Північно-Атлантичного Альянсу.
На заняттях з логістики слухачі обмірковували і обговорювали такі поняття як: «Потреба – дистанція – тривалість – пункт призначення» та з’ясовували, як ці процеси логістики пов’язані з процесом планування, уточнення та виконання.
По завершенні дня навчань заплановані «круглі столи», форуми та дискусії: офіцери-штабісти будуть разом обговорювати порядок визначення цілей, порядок виклику вогневої підтримки та планування складного процесу логістики.

Немає коментарів:

Дописати коментар