пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Активісти не довіряють заступнику голови Тернопільської ОДА

Іван Бабійчук
Іван Бабійчук
Представники громадськості  вважають, що екс-регіонал Іван Бабійчук, якого призначили на посаду заступника голови ОДА, не має морального права перебувати на цій посаді.
Мовляв, в часи правління Януковича він здійснював тиск на окремих членів громадської ради при ОДА та їх керівників, змушуючи їх припинити участь у роботі засідання. Розповсюджував серед членів громадської ради недостовірну інформацію щодо легітимності громадської ради та її керівництва.

Призначення «прихвосня» регіоналів з незрозумілих причин проковтнули такі організації, як «Самооборона» та Правий сектор, які були активними щодо боротьби з іншими посадовцями-пострегіоналами дрібнішого калібру.
Відтак зараз усунути Бабійчука з посади намагаються Члени громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації Володимир ЧУБАТИЙ, Роман СИДЯГА, Семен БОЦІЙ, Михайло СВІТЛИК, Павло СЛИВКА, Андрій КЛИМ, Олександра КОПАЧ, Надія ЯРЕМА, Ігор ОЛЕЩУК та Євген ДУФАНЕЦЬ, які ініціюють висловлення недовіри заступнику голови ОДА громадською радою.
Відпвідний прокт рішення вони вже надіслали голові ради Ларисі Римар.
ПРОЕКТ 
ГРОМАДСЬКА РАДА
ПРИ ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ
П Р А В Л І Н Н Я
РІШЕННЯ
“ ” 2015 року №
м. Тернопіль
Про недовіру Бабійчуку Івану Геннадійовичу
Pозпорядженням виконувача обов’язки голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 12 лютого 2015 року № 53-к на помічника голови служби апарату облдержадміністрації Івана Геннадійовича Бабійчука тимчасово покладено виконання обов’язків заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації.
У 2013 році Іван Бабійчук, працюючи спочатку співробітником головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації, а згодом відповідальним функціонером управління з суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, починаючи з установчих зборів громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, постійно створював перешкоди щодо організації її діяльності. Зокрема, всупереч типовому положенню про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній в м. Києві та Севастополі державній адміністрації, захопивши головування на установчих зборах, закрив їх, не розглянувши усі питання порядку денного. Під час проведення засідання громадської ради 8 травня 2013 року, організованого за посередництвом Секретаріату Кабінету Міністрів України, Іван Бабійчук здійснював тиск на окремих членів громадської ради та їх керівників, змушуючи їх припинити участь у роботі засідання. Розповсюджував серед членів громадської ради недостовірну інформацію щодо легітимності громадської ради та її керівництва.
25 вересня 2013 року Іван Бабійчук вдався до прямих погроз представникам громадських організацій – державним службовцям щодо їх діяльності у складі громадської ради.
Незважаючи на організовану роботу громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації після обрання її керівництва у травні-липні 2013 року, що підтверджено Заступником Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України, головою Ради голів громадських рад при органах виконавчої влади у листі від 16 вересня 2013 року № 11751/0/2-13, надісланому Тернопільській облдержадміністрації,
у другій половині дня 16 жовтня 2013 року за участю Івана Бабійчука працівниками управління з суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації було організовано так зване перше засідання громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації. Засідання проведено неправомірно. За відсутності кворуму (були присутні близько 20 членів громадської ради, а також окремі члени координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, утвореної розпорядженням голови облдержадміністрації у 2012 році) буда здійснена спроба обрати ще один керівний склад (голова, перший заступник голови та заступник голови) громадської ради.
При цьому окремі члени громадської ради запрошувалися, буцім, для проведення консультацій щодо майбутньої зустрічі представників громадськості області з головою Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства – Радником Президента України – керівником Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України М.І. Ставнійчук. Зокрема, такі пояснення від начальника управління з суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації отримав член громадської ради А.В. Клим. Жодного конкретного пояснення щодо мети заходу, на який скликаються представники окремих громадських організацій, від Івана Бабійчука безпосередньо перед його початком не отримав і голова громадської ради Чубатий В.Є.
Згадані неправомірні дії, зловживання службовими повноваженнями, довірою влади та громадян, дезінформація голови ОДА та вищестоящих органів державної влади носили корисливий характер та мали ознаки корупційних діянь.
Після отримання листа Секретаріату Кабінету Міністрів України від 16.09.2013 р. №11751/0/2-13 упродовж двох тижнів невстановлені особи з телефонного номера 097 904 69 14, який на той час належав Івану Бабійчуку, розповсюджуючи неправдиву інформацію, намагалися спонукати громадських активістів – членів громадської ради до написання заяв щодо виключення зі складу громадської ради заступників голови громадської ради Ярослави П’яли та Василя Фіялки, ніби-то представників Партії Регіонів.
Зазначене засвідчує, що дії Івана Бабійчука в період перебування на державній службі в структурних підрозділах Тернопільської облдержадміністрації на посадах, пов’язаних з координацією діяльності громадських організацій, дискредитували державну владу, посягали на права, свободи і законні інтереси громадян, що є порушенням Присяги державного службовця. суперечили принципам патріотизму, професіоналізму, порядності.
До того ж, як видається, покладання виконувачем обов’язки голови облдержадміністрації Крисаком І.Б. на Івана Бабійчука тимчасово виконання обов’язків заступника голови обласної державної адміністрації відбулося на засадах клановості, кумівства, партійної належності, свояцтва за відсутності відкритості, прозорості, всупереч запроваджуваним Президентом України Петром Порошенком на державному рівні принципам кадрової політики.
Враховуючи наведене, Правління громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації
вирішило:
1. Висловити недовіру тимчасово виконуючому обов’язки заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Бабійчуку Івану Геннадійовичу.
2. Рекомендувати виконувачу обов’язки голови Тернопільської обласної державної адміністрації Крисаку І.Б. увільнити Бабійчука Івана Геннадійовича з державної служби за порушення Присяги.

Немає коментарів:

Дописати коментар