четвер, 12 липня 2018 р.

«Прибери заповідний острів!»

Ми все частіше бачимо замість зеленої трави землю, вкриту поліетиленовим «килимом». Але тільки чи землю? А скільки пластика на дні наших водойм?
Загальновідомо, що всі 34 київські острови входять до регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови", який займає площу понад 1200 гектарів, і був створений Київрадою ще в2004 році.
Однак і до цього дня рішення Київради не виконано, межі парку не встановлені, проект організації території та проект його змісту не розроблений, охоронне зобов'язання не виписано. Немає «господаря» у столичних островів… І тому вони потопають у смітті, який хвилі Дніпра змивають з берегів.

Уже дев'ятий рік поспіль проходить Акція "Прибери заповідний острів". Її метою є поліпшення екологічного стану островів. За час її проведення з островів було вивезено десятки тонн сміття, встановлені сотні інформаційних табличок, постійно проводиться роз'яснювальна робота серед відвідувачів островів.

13 липня в 11-00 на воду столичної акваторії вийдуть десятки яхт, катерів, човнів, щоб взяти участь у прибиранні столичних островів від сміття. Акція буде одночасно проходити на чотирьох островах. Цей захід настільки актуально і соціально значуще, що має дуже великий відгук і підтримку з боку громадськості. Традиційно в акції беруть участь представники громадських організацій, законодавчої і виконавчої влади, волонтери та небайдужі до болів свого міста кияни, а так само відомі діячі науки і культури

Організатори заходу: ГО «Спілка човнярів Київщини», ВМСФК «Видубицький», ВМСФК «Фенікс», ГО «Видубай зашита водойм і берегів»; ВМСФК «Фрегат»; Асоціація рибалок України; ГО «Захист», ГО «Союз ветеранів АТО», Національно-патріотичний рух України; ГО «Україна Воля Життя», ГО Ветеранська волонтерська спілка, БО Благодійний фонд ЛЕБІДЬ, Державна екологічна інспекція України; Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА), КП «Плесо»; Лінійний відділ ГУМВС України в порту м.Київ.

Місце і час збору учасників: 13.7.2018. в 11-00 Набережно-Печерська дорога, 8, РОП №1.

Акредитація згідно з Правилами безпеки на воді обов'язкова: тел. (067) 140-01-24 Олександр

Немає коментарів:

Дописати коментар