середу, 13 червня 2018 р.

60 відсотків мешканців Курил -українці?

Майже 60% населення окупованих СРСР, а потім Росією японських островів Курильської гряди можуть становити українці, які були примусово переселені сюди радянською владою після окупації островів у 1945 році.
Про це повідомив професор з університету Кобе Гакуін (Японія),
іноземний експерт Центру дослідження Росії (Україна) Йошіхіко Окабе під час міжнародної конференції "Порушення Росією міжнародного права: наслідки для світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хоча це мало відомо, кажуть, що насправді зараз близько 60% жителів Північних островів (Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і Хабомаю) є українцями. Дійсно, під час мого візиту туди було багато людей з прізвищами, що закінчується на “-ченко”, - сказав Йошіхіко Окабе.

За його словами, японець, колишній мешканець острова Ітуруп, розповідав йому, що приблизно через рік після радянської окупації Північної території у 1945 році туди були переселені робітники з України: “Вони жили набагато бідніше, ніж японці під радянською окупацією, не мали навіть одягу, а деякі жінки навіть білизни. Така трагічна історія навряд чи широко відома в Україні”.
Він також закликав українців не користуватися російською назвою “Південні Курильські острови” і називати їх не “Південними Курилами”, а використовувати японську назву “Північна територія Японії”.

Немає коментарів:

Дописати коментар