суботу, 25 листопада 2017 р.

Тернопільська "Самопоміч" засуджує депутата-розбишаку

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» засудила дії депутат обласної ради, який нещодавно побив жінку-поліцейського.
За словами заступника голови облради Любомира Крупи, дії депутата завдали серйозних репутаційних втрат для всього корпусу. Депутат не тільки застосував силу до працівника поліції, а й вдарив жінку.

- Не важливо, чи вона у формі, чи в халаті, це неприпустимо, - зазначив Любомир Крупа. – Поліція – це одна з небагатьох структур, до якої наші громадяни мають довіру, але такі дії нівелюють реформу. Якби такі дії були застосовані до поліцейських Німеччини, Іспанії чи Америки, то наслідки були б іншими.
Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Віталій Фидрин запропонував позбавити депутата, який став учасником інциденту, до кінця пленарного засідання права виступів. Це максимальне покарання, передбачене регламентом, за порушення депутатом моральних норми та етики.
Проект рішення з таким формулюванням було винесено на голосування, але його підтримали лише депутати від «Самопомочі»  (у повному складі) та по одному депутату з «Радикальної партії», «Громадянської позиції» та «Солідарності».
- Вважаю, що такі дії вимагають нашої реакції, адже інцидент показали центральні телеканали. Це стало яскравою картинкою для російських телеканалів, які намагаються показати Західну Україну в негативному світлі. Якщо сьогодні ми не відреагуємо, то завтра такі випадки стануть нормою і замість «доброго дня», поліцейського будуть бити в лице, - каже Віталій Фидрин.
Однак більша частина депутатського корпусу відсторонилася від цього конфлікту, не проявивши жодної позиції.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар