суботу, 6 лютого 2016 р.

Vapiano Lviv. Ганьба по-італійськи

Розкажу вам ще проти ночі одну історію. У мене є друг Рома Кисляк, якого більшість з вас добре знає по численних статтях - переселенець з Донецька, хлопець з дцп, який вже понад рік живе у Львові, водить машину і намагається заробити на життя тим, що возить людей. З ним сьогодні сталась така історія. Знайомі запросили Рому на вечерю в ресторан Vapiano Lviv у Львові. у них був замовлений столик, все як має бути.

Рома прийшов туди трохи завчасно і чекав свого приятеля. В той ча
с як він говорив по телефону, до нього підійшов офіціант, і ні слова не говорячи почав "за шкірку" витягати на вулицю. Рома хлопець не з боязких, все таки донецький, пробував з"ясувати, що сталось, однак працівник закладу не став говорити навіть, а просто виштовхав його за двері, не знаю, як там штовхав і чи не бив, що аж у нього розболілась голова.
Щойно Рома про це нам розповідав. Каже, що відчуття "гідності" приблизно такі ж, коли донецькі сепаратисти приставили йому пістолет до скроні. Проте у Львові це для нього новий досвід. В Європі, де ми багато разів були з ним і разом, і він бував окремо, щокрема і в Італії, це теж неможливо уявити. але ж у Львові, "європейському місті", виявляється, і таке трапляється.
Рома - скромна, чесна і дуже порядна людина, він не хотів писати про це публічно, але я наполягла. Бо вважаю, що це не лише його образили і принизили, а всіх людей, які трохи "не такі". Він не вживає алкоголь і наркотики, не курить, але просто трохи кульгає і не завжди зрозуміло говорить. Жодної причини для такої поведінки персоналу не може бути.
На мою думку, ковтати це злочинно. Бо сьогодні його грубо вигнали, а завтра це станеться ще з кимось, хто не сподобається якомусь офіціанту.
Вважаю, що не лише Рома, а ми всі маємо право вимагати публічних перепрошень за цей випадок від адміністрації закладу. Погугліть, хто такий Рома Кисляк, і нехай вам всім стане соромно.

5 коментарів:

  1. Ще раз доброго дня всім, хто спостерігає за розвитком історії, яка трапилася вчора з Романом у нашому закладі.

    Ми готові офіційно оголосити результати розслідування :

    Ми погоджуючись з тим, що вчора Романа попросили покинути заклад,( наголошуємо : не "викинули" чи "виштовхали", як тут зазначалось деким) але це було зроблено не з причин його фізичних вад, ні, ні в якому разі! Сталася прикра помилка, за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу.

    Ми зв'язалися з Романом і вибачитися за цю неприємну ситуацію. Роман сприйняв це з розумінням і прийняв наші вибачення. На додаток повідомив, що він не хотів щоб виник такий скандал і не мав наміру поширювати цю інформацію... Зі свого боку хочемо ще раз вибачитись і заявити, що Роман та інші люди з фізичними вадами завжди були і будуть бажаним гостями у всій мережі ресторанів Vapiano!
    Також обов'язково буде проведена роз'яснювальна робота та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану.

    На разі жодна зі сторін не має претензій одна до одної. То ж залишається лише чекати офіційне підтвердження вище написаного Романом.

    P.s. Шкода, що більшість не дочекалися реакції адміністрації та зробили поспішні висновки стосовно нашого ставлення до людей з будь-якими вадами та "поділу їх на касти"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу"
      А що таке "підозріла особа" і які права в її відношенні має офіціант?

      Видалити
    2. сволочна відповідь.. така ж як і поведінка працівників

      Видалити
  2. Volodymyr Khanas Я так зрозумів, що офіціанти вашого закладу визначають статус "підозріла особа"? Скандал виник не через Романа, а через намагання офіціанта замінити собою правоохоронні органи ( часом їх називають "компетентними"...Ваш текст можу розцінити як намагання зробити добру міну при поганій погоді. Те, що адміністрація намагається одразу відреагувати - це похвально. Те,як це формально зроблено - викликає сумніви у щирості...
    Подобається · Відповісти · 11 · 1 год
    Volodymyr Khanas

    Написати відповідь...

    Choose File
    Олена Кулигіна
    Олена Кулигіна Рома сказав, що він питався у офіціанта, коли його виштовхували: в чому причина? однак не отримав відповіді, з ним говорити не хотіли вчора. Звісно, сьогодні все помінялось після розголосу. так, він дуже скромна і благородна особа, і не хотів скандалу....Переглянути більше
    Не подобається · Відповісти · 12 · 46 хв
    Oksana Tysovska
    Oksana Tysovska Те, що жодна зі сторін не має претензій взагалі не означає, що цю обурливу ситуацію вичерпано, як на мене. І цей запис більше схожий на виправдання, а не вибачення.
    Не подобається · Відповісти · 1 · Щойно
    Володимир Яцюк
    Володимир Яцюк Прочитав, слів немає. І це в нашій культурній столиці!!! Не ресторан, а харчевня "Муки грішника". Найкраще для всіх - обходити цей генделик стороною.
    Не подобається · Відповісти · 2 · 5 хв
    Dina Nosenko
    Dina Nosenko Как-то странно выглядят ваши извинения! В чем Роман показался вашему официанту подозрительным ?? И что за манера такая - люди приходят к вам, платят деньги, а ваш официант как царь и бог может посчитать их подозрительными и унизить при всех!! Даже нормально извинится не можете и признать ваше хамское поведение.
    Не подобається · Відповісти · 4 · 23 хв
    Vlodko Khitsyak
    Vlodko Khitsyak Це не вибачення, а вимушений крок з огляду на розголос. І означає тільки одне - офіціант більше боявся "тягла" від адміністрації за те, що дозволив би інваліду перебувати і "псувати естетику" закладу, ніж відповідальності за дискримінацію. Те, який вибір робить офіціант - залишити людину чи вигнати - залежить від установок керівництва і власників. І очевидно, що тут домінувала установка видворяти всіх, хто на думку рестораторів "не вписується" в "дизайн".
    Не подобається · Відповісти · 1 · 10 хв
    Ilona Gaklyuk
    Ilona Gaklyuk Щоб дане ваше розслідування було повністю об'єктивним, прошу викласти відео зі вчорашнього інциденту, де ви саме "попросили покинути заклад".
    Не подобається · Відповісти · 9 · 1 год
    Tymur Bedernichek
    Tymur Bedernichek Підтримую прохання викласти відео. Думаю, без цього не обійдеться. І не варто затягувати як із Драгобратом. Це не на користь.
    Не подобається · Відповісти · 6 · 1 год
    Taras Hryvul
    Taras Hryvul Вибачення звучить як на "відчепись". Особливо видно з цього поста.
    Не подобається · Відповісти · 6 · 58 хв
    Уляна Голубович-Одинак
    Уляна Голубович-Одинак Вiдвiдувала ваш заклад. Не очiкувала вiд вас такого ((((( тепер двiччi подумаю
    Не подобається · Відповісти · 4 · 33 хв
    Chuhaister Poliskyi
    Chuhaister Poliskyi брешуть і не червоніють... журбинка

    ВідповістиВидалити