середу, 10 лютого 2016 р.

ЄСПЛ розгляне справу Юрія Павленка

Матеріали справи вінницького активіста Юрія Павленка (Хорта), які півроку тому захист відправив до Європейського суду з прав людини, взяли до розгляду. Про це повідомив член Ради партії «ВОЛЯ», правозахисник Олексій Бонюк, який виступає адвокатом вінницького політв’язня.


«Маємо невеликі позитивні зрушення у справі про оскарження в міжнародних судових установах незаконного ув'язнення та тримання під вартою Юрія Павленка (Хорта). ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу! Нагадаю, що хлопця незаконно утримують під вартою за розірваний портрет Президента України у вінницьких казематах більше року! Нехтуючи нормами закону, суд навіть не визначає розмір застави! Про більш м'які запобіжні заходи навіть мова не йде», - заявив Бонюк.

Правозахисник висловив жаль, що за непрофесіоналізм суддів та політичну доцільність судових рішень Україна платить відшкодування з кишень простих громадян.

Нагадаємо, в грудні 2014 р., коли частина мітингувальників під будівлею Вінницької ОДА  прорвалась всередину, з одного з кабінетів винесли портрет президента Порошенка, який Юрій Павленко порвав. А вже за кілька днів останній був арештований за підозрою в начебто організації заворушень та наругу над державними символами. За це Павленку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Справа триває понад рік, а спроби народних депутатів взяти активіста на поруки чи внести  заставу закінчились відмовою суду. 6 січня 2016 р. Вінницький міський суд вчергове ухвалив рішення залишити Юрія Паленка під вартою ще на 2 місяці.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Немає коментарів:

Дописати коментар