понеділок, 1 лютого 2016 р.

Криму потрібна дніпровська вода, - глава Держкомводгоспу Криму

"Без наповнення Північно-Кримського каналу дніпровською водою в Криму неможливо повноцінно займатися сільським господарством"
Таку точку зору в ефірі радіо "Россия сегодня" висловив голова Держкомводгоспу Криму Ігор Вайль. За його даними, на сьогоднішній день на півострові зареєстровано 406 тис га зрошуваних земель. З них у 2015 році змогли оросити тільки 10 тис га.


Для водоводу Кубань-Крим потрібно будувати водосховище і ще один канал "При сьогоднішніх програмах, які є в Мінсільгоспі з розвитку меліорації, неможливо цими грошима скористатися, тому що немає дебету води.

Ми за минулий рік на зрошення потратили лише 7 млн ​​кубометрів води і оросили 10 тис га. При України у нас зрошення  займало порядку 900 млн кубометрів води. Бувало, 1 млрд ми брали на зрошення. І зрошували 146 тис га ", - повідомив він.

За словами глави Держкомводгоспу, система зрошення на півострові - найбільша в Європі, і те, що Крим потребує "великої" води, заперечувати не можна. Вода, яка надходить по Північно-Кримському каналу, пов'язана не тільки з зрошенням, але і з якістю землі. "Вона пов'язана з каптажів, які йдуть від Красноперекопська через Саки і спускаються до Ленінського району. Це майже всі сільськогосподарські регіони Криму. Тобто, сьогодні не можна применшувати значимість Північно-Кримського каналу", - підкреслив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар