понеділок, 28 грудня 2015 р.

Право на колір: виставка у Тернопільському архіві


З нагоди Дня працівників архівних установ  24 грудня 2015 року в Державному архіві Тернопільської області відбувся  День відкритих дверей. Заходи розпочалися з відкриття виставки «Право на колір» в рамках ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю   документального кіно про права людини Docudas UA.

           Виставку відкрив директор архіву Ф.І. Полянський. Про концепцію виставки розповів громадський діяч, виконавчий директор ГО «Інформаційний центр Майдан Моніторинг» Володимир Ханас. Він у своєму виступі звернув увагу на автора виставки Asta Leqios, яка відома також як «Кривава художниця», вона не малює свої роботи поза межами окремих районів Донецької та Луганської областей. На відкритті виступив з оцінкою її творчості художник О.Семців.

























          Своїми враженнями про виставку поділилися запрошені гості: відомі тернопільські волонтери Л. Мусіхіна , В. Конько, учасники АТО .
З професійним святом архівістів  привітали працівник Тернопільського обласного військкомату Величанська О., голова ГО «Меморіал»
 Б. Хаварівський, представник  Береженського краєзнавчого музею
М. Проців.
           Презентаційний тур по архіву розпочала начальник відділу формування НАФ та діловодства Т. Малиміна – Базиляк, яка розповіла про роботу відділу,  звертаючи увагу присутніх на важливість для майбутнього зібрати документи і матеріли, що відображають події сьогодення та видатних наших сучасників.





           Начальник відділу обліку та зберігання документів Л. Волоцюга провела екскурсію по сховищах архіву, розповіла про правила та умови зберігання  документів, наголосила про необхідність збереження документів для нащадків. Про бібліотечні фонди науково-довідкової бібліотеки ДАТО розповіла  О. Сулима.
           Начальник відділу інформації та використання документів С. Коваль інформувала присутніх про основні види роботи відділу: організацію виставок  за документами архіву та науково-довідкової бібліотеки, підготовку до друку бібліотечних покажчиків, переліків документів, інших друкованих видань, видачу громадянам архівних довідок та допомогу користувачам у читальному залі.
            Начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення
 О. Дишлюк разом з працівниками продемонстрували, як в реставраційній майстерні реставрують архівні документи, дають їм друге життя.





            На розширеному засідання колегії директор архіву Ф.І. Полянський підбив  попередні підсумки роботи працівників архівних установ області за 2015 рік.
            У роботі колегії взяли участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації С.С. Барна, заступник голови Тернопільської обласної ради Л.Л.Крупа, зав.кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університету О.Є Гомотюк, які привітали архівістів з професійним святом та нагородили їх  похвальними грамотами.
















             Свято завершилося проведенням історичної реконструкції рицарського турніру, що відбулося у внутрішньому дворику Домініканського монастиря  ХУІІІ ст.

















(Ігор Крочак, фото)

Немає коментарів:

Дописати коментар