суботу, 26 грудня 2015 р.

Ще десять об’єднаних громад проведуть перші місцеві вибори

27 березня 2016 року у десяти об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Харківської областей відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів. Про це йдеться у відповідній постанові Центральної виборчої комісії № 619 від 25 грудня 2015 року.

Згідно з документом, з 6 лютого 2016 року у цих громадах розпочнеться виборчий процес.
            Згідно з «Додатком 1» названої постанови ЦВК, перші місцеві вибори пройдуть у: Шацькій селищній ОТГ Волинської області; Мирівській сільській ОТГ Дніпропетровської області; Корнинській селищній ОТГ Житомирської області; Білоберізькій сільській ОТГ Івано-Франківської області; Новоукраїнстькій міській ОТГ Кіровоградської області; Ходорівській міській ОТГ Львівської області; Новоаврамівській сільській ОТГ та Артемівській селищній ОТГ Полтавської області; Радивилівській міській ОТГ Рівненської області; Старосалтівській селищній ОТГ Харківської області.
            Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року перші місцеві вибори пройшли у 159 обєднаних територіальних громадах. Зараз вони самостійно формують свої бюджети, готують програми розвитку своїх територій та інвестиційні проекти.

            Як повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, з 1 січня 2016 року відкриваються прямі бюджетні розрахунки 159 об’єднаних територіальних громад з Державним казначейством, минаючи область та район. Він також повідомив, що в Державному фонді регіонального розвитку на 2016 рік передбачено 3 млрд. грн., а також додатково на соціально-економічний розвиток регіонів виділено 1,940 млрд. грн. Разом це складає 4,94 млрд. грн. Також передбачена субвенція на підтримку інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад обсягом 1 млрд. грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар